Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


12 februari 2004


Politie helpt gevallen vrouw richting arts

Surveillerende agenten reden vannacht omstreeks 00.30 uur over de Koning Stadhouderlaan toen een automobilist met knipperende lichten hun aandacht trok. De man bleek met zijn 64-jarige moeder op zoek te zijn naar een ziekenhuis. De vrouw was gevallen en naast enkele blauwe plekken had zij enorme pijn. De agenten hebben snel hun auto gekeerd en hebben de auto richting de huisartsenpost geloodst.


Brandalarm door droog gekookte pan soep


Kreeg de politie gisterenavond omstreeks 19.50 uur een melding dat men een brandalarm hoorde op de Waagmeestershoeve. Onderzoek leverde op dat een 63-jarige bewoner een pan tomatensoep op het vuur had staan en in slaap was gevallen. Door de rookontwikkeling was de brandmelder afgegaan en was de man weer wakker geworden. Hij had de pan met het droog gekookte overblijfsel inmiddels op de vuilcontainer gezet. De lucht was verre van aangenaam.


Aanrijding zwaar materiele schade bij aanrijding


Vond er gisterenavond rond 23.20 uur een ernstige aanrijding plaats op de Laan van de Mensenrechten. Een 44-jarige automobiliste uit Warnsveld botste achterop de auto van een 34-jarige Apeldoornse. Deze vrouw stond te wachten voor de kruising met het Kanaal Zuid om een auto voorrang te verlenen. Beide auto's raakten zwaar beschadigd.


Jeugdige winkeldieven


Twee 12-jarige jongens uit Apeldoorn en Deventer werden gisterenmiddag rond 14.30 uur bij een supermarkt aan de Hofstraat betrap op winkeldiefstal van twee repen chocola. Aan het politiebureau bleek dit niet het enige te zijn wat het duo had gestolen. In hun tassen zaten nog enkele van diefstal afkomstige (o.a. parfum) Zij bekenden de afgelopen periode meer winkel-diefstallen te hebben gepleegd en het tweetal zal vandaag de gestolen spullen bij de politie afleveren.


Poging beroving bejaarde vrouw


Een ongeveer 17-jarige jongeman op de fiets heeft afgelopen maandag 9 februari omstreeks 17.00 uur aan de Dovenetel getracht een 77-jarige Apeldoornse van haar tas te beroven. De vrouw was even tevoren op de Sluisoordlaan uit de bus gestapt en merkte, dat de latere overvaller achter haar aan fietste. Toen hij trachtte de tas los te rukken kwam de vrouw te vallen en liep diverse kneuzingen op. De vrouw had in eerste instantie het gebeuren niet gemeld, maar heeft op aanraden van haar dochter aangifte gedaan. De politie zoekt getuigen van het incident.
Dronken man aangehouden

Kreeg de politie gisterenavond rond 21.30 uur een melding, dat een dronken man zich lastig gedroeg bij de taxistandplaats aan het Stationsplein. Hij wilde perse met een taxi mee en nam ondanks weigeren van de chauffeur plaats in de taxi. De man, een 37-jarige man uit Ugchelen werd door agenten aangetroffen en hij erkende zich misdragen te hebben. Hij kreeg een boete voor openbare dronkenschap en het mes dat bij zijn fouillering was aangetroffen is in beslag genomen en ook daarvoor krijgt hij een proces-verbaal.


Met drugs aangehouden


Twee Apeldoorners (30 en 32) zijn even voor middernacht na een korte achtervolging in Ugchelen aangehouden. Het duo reed op een bromfiets en werd verdacht drugs bij zich te hebben. Bij het zien van de politieauto ging men er vandoor. Met hulp van andere agenten kon het duo gelokaliseerd en aangehouden worden. In totaal werd een geringe hoeveelheid drugs aangetroffen. Naast een proces-verbaal voor dit feit kreeg het tweetal een bekeuring omdat men geen helm droeg en de bromfiets niet verzekerd was.


Diverse controles


De politie heeft gisteren op diverse plaatsen controles gehouden. Op de Kerklaan werd 's morgens een algemene verkeerscontrole gehouden. Van de 60 bestuurders kregen er 7 een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel.
Bij roodlicht controle op de P.W.A.laan/Kalverstraat, eendrachtstraat, Laan van Maten/Gildenlaan reden 9 bestuurders door rood en zij kunnen een bekeuring tegemoet zien
Een radarcontrole op de Loolaan leverde gisteren 64 passanten op die harder dan 50 reden. De hoogst gemeten snelheid was 89 km per uur.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --