Politie Gelderland-Midden

Ede - Edenaar (17) beroofd op straat

Publicatiedatum: 12-02-2004

Een 17-jarige jongen uit Ede is woensdagavond op de Bovenbuurtweg in zijn woonplaats beroofd van zijn geld. Het slachtoffer werkte als bezorger van maaltijden voor een restaurant en moest op een afgesproken adres bij een flatwoning een bestelling afleveren. Bij aankomst, rond half acht 's avonds, werd hij in een portiek door drie jongeren belaagd die het slachtoffer bedreigden met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en geld eisten. Uit angst dat de bedreiging werd uitgevoerd stond de Edenaar zijn portemonnee af, waarna het drietal zich met de buit uit de voeten maakte. Volgens het slachtoffer zou het gaan om drie mannen of jongens, waarvan één een donkere bivakmuts droeg. De mannen zouden allen ongeveer 1.80 m lang zijn en spraken Nederlands met een buitenlands accent. De politie onderzoekt de zaak en roept eventuele getuigen op te reageren. Men kan terecht via het telefoonnummer 0900-8844 of op het politiebureau aan de Breelaan in Ede. Kent u de dader, maar kent de dader u ook? Bel dan anoniem met M via 0800-7000 of kijk op www.meldmisdaad.nl

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Barneveld - bromfietsers in de fout bij bromfietscontrole
Publicatiedatum: 12-02-2004

Het verkeershandhavingsteam heeft woensdag in Barneveld bij een bromfietscontrole 9 bromfietsers bekeurd die met een opgevoerde bromfiets over de weg reden. Tussen half vijf en half negen 's avonds controleerde het VHT op de Valkseweg 15 bromfietsers. Drie van de bekeurde bromfietsers bleken op een brommer te rijden waarmee snelheden van meer dan 75 km/u konden worden bereikt. Bromfietsers mogen buiten de bebouwde kom niet harder dan 40 km/u.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - ruim 200 keer te hard bij snelheidcontroles
Publicatiedatum: 12-02-2004

Bij snelheidscontroles in het politiedistrict West-Veluwe Vallei zijn woensdag 214 hardrijders geflitst. Het verkeershandhavingsteam van de politie controleerde in Harskamp (Harderwijkerweg en Edeseweg), Wekerom (Edeseweg), Ede (Klaphekweg), Voorthuizen (Apeldoornsestraat) en Barneveld (Scherpenzeelseweg en Valkseweg). Het hoogste aantal overtredingen viel bij de controle op de Valkseweg in Barneveld. Daar reden tussen 15.00 en 20.30 uur in totaal 128 van de ruim 1900 gecontroleerde bestuurders harder dan de voorgeschreven 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid werd geregistreerd bij de controle op de Apeldoornsestraat in Voorthuizen. Daar snelde een bestuurder met 168 km/u de radar voorbij, terwijl 80 daar de limiet is.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---