Politie Drenthe

Donderdagmorgen 12-02-04

Assen 12-02-2004

Vrouw belandt in sloot door overstekend dier

MEPPEN - De politie kreeg woensdagavond rond 22.00 uur een melding van een auto in de sloot aan de Kockstraat. De bestuurder was inmiddels al uit de auto. De vrouw, een 48-jarige inwoonster van Twist, verklaarde te zijn uitgeweken voor een onbekend dier. Hierdoor kwam ze in een slip, is ze tegen een boom aangereden en vervolgens in de sloot terechtgekomen. De bestuurster heeft geen letsel opgelopen. Het voertuig is afgesleept.

Auto te water na botsing
NIEUW DORDRECHT/ERICA - Een 24-jarige vrouw uit Klazienaveen veroorzaakte woensdagavond rond 19.15 uur een verkeerongeval op de Bladderswijk W.Z. / Verlengde Herendijk. De bestuurster van een personenauto reed over de Verlengde Herendijk komende uit de richting van Erica en gaande in de richting van de t-kruising. Daar sloeg zij linksaf de Bladderswijk op zonder voorrang te verlenen aan een 38-jarige bestuurder uit Emmen. Deze kwam uit de richting van Klazienaveen en reed in de richting van Oranjedorp. Hij raakte hierbij de auto van de vrouw uit Klazienaveen en reed door de berm, via het talud het kanaal in. Via het portierraam wist hij de auto te verlaten. Zowel brandweer en ambulance kwamen ter plaatse, maar hoefden geen actie te ondernemen. Het voertuig werd door de berger afgesleept.

Aanrijding tussen personenauto en fietser
HOOGEVEEN - Woensdagavond rond 22.45 uur is er een aanrijding geweest op de kruising van de Sperwerlaan/Buizerdlaan/Leeuweriklaan. Een burger was al druk bezig de zaken te regelen: onder meer het verkeer werd geleid en het alarmnummer 1-1-2- was gebeld. De politie die ter plaatse kwam, heeft het overgenomen van deze behulpzame man. Een 56-jarige inwoner van Elim was de kruising via de Sperwerlaan genaderd en wilde vervolgens rechts afslaan. Bij het oprijden van de kruising zag hij de voor hem van links naderende fietser over het hoofd. Hij verleende geen voorrang met een botsing als gevolg. De fietser, een 46-jarige man uit Hoogeveen, viel daarbij op het wegdek. Deze klaagde over pijnlijke knieën. De fietser is per ambulance naar huis gebracht.

Politie houdt alcomobilisten aan
FREDERIKSOORD - Een 24-jarige bestuurder van een personenauto uit Wilhelminaoord werd in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden op de Koningin Wilhelminalaan wegens het rijden onder invloed. Op het politiebureau blies de man 275 ugl. Hij kreeg een boete van 190,- uitgereikt.
RODEN - Een 22-jarige bestuurder van een personenauto uit Roden werd in de nacht van woensdag op donderdag rond1.45 uur aangehouden wegens het rijden met een borrel op. Op het bureau blies de man 295 ugl. Hij kreeg een proces-verbaal mee naar huis.

Poging tot diefstal bejaardentehuis
MEPPEL - De politie kreeg woensdagmiddag rond 14.45 uur een melding van een poging tot diefstal in een bejaardentehuis aan de Reestlaan. Twee alerte medewerkers zaten achter een verdachte aan. Agenten hebben de man, een 40-jarige inwoner van Zwammerdam, aangehouden. De man had geprobeerd geld te stelen, maar werd daarbij overlopen. De man kreeg een snelrecht dagvaarding uitgereikt.

Inbraak in bedrijf
MEPPEL - In een bedrijf aan de Ezingerweg is woensdagavond rond 23.15 uur ingebroken. Door een raam te vernielen, kon men in het pand komen. Er werd een aantal computers weggenomen, de exacte hoeveelheid is nog niet bekend. De politie stelt een onderzoek in. Namens de eigenaar wordt aangifte gedaan.

Flesjes bier gestolen
ASSEN - De politie kreeg woensdagavond omstreeks 23.55 uur een melding binnen van een inbraak in een gebouw van een speeltuinvereniging aan de Pelikaanstraat. Uit het pand werden 8 flesjes bier meegenomen. Door een ruit te vernielen, is men binnengekomen. De schade bedraagt ongeveer 200,-.

Dronken man aangehouden wegens overlast
ASSEN - Een 55-jarige man uit Kollumerzwaag is woensdagmiddag rond 17.00 uur aangehouden wegens overlast. De man verkeerde onder invloed en viel mensen lastig bij een supermarkt aan de Menning. Daarop is de man aangehouden en meegenomen naar het bureau. Onderweg beledigde de man een agent en kreeg daarom een extra boete mee naar huis. De verdachte werd ingesloten en mag als hij nuchter is weer naar huis.

Politie houdt toezicht op jeugd
EELDE - Surveillerende agenten hebben woensdagavond rond 22.45 uur op een schoolplein aan de Jan Steenweg drie jongeren (allen 17 jaar oud, twee woonachtig in Eelde en één in Paterswolde) een proces-verbaal gegeven. De jongeren waren aan het voetballen op het plein, terwijl het verboden toegang is binnen dit gebied.

Jongen aangehouden wegens belediging agenten
ASSEN - De politie heeft woensdagmiddag rond 17.00 uur een 20-jarige verdachte uit Assen aangehouden wegens belediging van agenten. De jongen stond bij een perceel aan de Rolderstraat en schreeuwde heel hard wouten en stak daarbij zijn middelvinger op richting surveillerende agenten. De jongen is al eerder voor dit feit aangehouden en kreeg daarom een transactie aangeboden van 240,-. De jongen is in vrijheid gesteld.

Vrouw beledigt agenten
ASSEN - Een 50-jarige jarige vrouw is woensdagavond rond 21.00 uur aangehouden in een woning aan de Gentiaanstraat. De politie kreeg een melding van overlast. De vrouw verkeerde onder invloed en schreeuwde de hele buurt bij elkaar. De vrouw werd gevraagd de woning te verlaten, maar dat duurde nogal lang. Op een gegeven moment keerde ze zich tegen de agenten en schold hen meerdere malen uit voor (lam)lul. De vrouw is meegenomen naar het bureau en kreeg een bekeuring mee naar huis.

Geen alcomobilisten tijdens verkeerscontrole
ZUIDLAREN/ASSEN - De politie heeft woensdagmiddag tussen 16.00 uur en 18.00 uur gecontroleerd op alcohol aan de Hanebalken. Vervolgens is de controle verplaatst naar Peelo in Assen. In totaal werden 694 blaastesten afgenomen. Alle bestuurders bliezen een p en hadden dus niet te veel gedronken.

Controle fietsverlichting

COEVORDEN - De politie heeft woensdagavond een fietscontrole gehouden aan de Krimweg. In totaal kregen 7 fietsers een boete van 14,- wegens het fietsen zonder verlichting.

Politie Meppel controleert op verlichting
MEPPEL - Aan de Eendrachtstraat heeft de politie woensdagavond een verlichtingscontrole gehouden. Er zijn in totaal 10 processen-verbaal uitgeschreven wegens het fietsen zonder licht. Eén persoon reed door rood licht en één iemand reed in een verboden rijrichting. Ook tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt.

Ramona Venema verzorgt de voorlichting tot donderdagmiddag 17.00 uur telefoon 0592-361268.