1e persbericht van donderdag 12 februari 2004

Eindhoven 12-02-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verkeerscontrole

Woensdag tussen 8.45 en 10.30 uur en 13.45 en 17.00 uur op de Prof. Dr. Dorgelolaan 3600 voertuigen gecontroleerd. Er werden 84 bestuurders bekeurd omdat ze harder reden dan de toegestane 50 km/u. De hoogste snelheid was 112 km/u. Verder werden bonnen uitgedeeld voor het niet handsfree bellen, niet dragen autogordel, voeren mistlicht en verlopen rijbewijs.

Eindhoven: Telefoonkaarten weggenomen

Woensdag rond 20.00 uur zijn bij een benzinestation aan de Tongelresestraat telefoonkaarten weggenomen. Twee gemaskerde mannen kwamen het station binnen. Zij riepen: overval. Een van de daders liep achter de balie en pakte een partij telefoonkaarten uit het schap. De ander hield het personeelslid in de gaten. Er is geen wapen gezien.

Eindhoven: Verlichtingscontrole

Bij een verlichtingscontrole in de omgeving van de Aalsterweg, de Leenderweg en de Antoon Coolenlaan zijn woensdagavond 12 verkeersdeelnemers bekeurd omdat de verlichting van hun voertuig niet in orde was.

Eindhoven: Man verdacht van inbraak

Op de Woenselse Markt is woensdag om 22.55 uur een 21-jarige Eindhovenaar aangehouden. Een getuige meldde dat hij bij een drogisterij aan de Woenselse Markt een ruit ingooide. De getuige gaf een signalement door en de man kon vlakbij de winkel aangehouden worden. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Inbreker hennepkwekerij aangehouden

Donderdagmorgen om 5.25 uur is in de Canadastraat een 25-jarige Waalrenaar aangehouden. Hij was bezig om in te breken in een pand op de hoek Canadastraat en Beukenlaan. Omwonenden hoorde gerommel en waarschuwden de politie. De inbreker kon snel gearresteerd worden. In het pand bleek een hennepkwekerij te zijn ondergebracht, waar de inbreker veel belangstelling voor had. De brandweer moest er aan te pas komen om de stalen deuren van het pand te openen. De professioneel opgezette hennepkwekerij met ongeveer 1500 planten is ontmanteld. De politie start een onderzoek naar de eigenaar/ huurder van het pand. Een ontnemingprocedure maakt onderdeel uit van het onderzoek.

Eindhoven: Automobilist gewond bij ongeval

Een 37-jarige man uit Helmond is woensdag om 23.00 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de A58. Een 29-jarige Eindhovense automobilist reed over de linkerbaan van de A58 in de richting van de John F. Kennedylaan. Hij raakte met zijn auto in de middenberm en bij het corrigeren raakte hij de macht over het stuur kwijt. Hij slipte en reed tegen de auto van de Helmonder die op de rechterrijstrook reed. De Helmonder is met nekletsel in het Catharinaziekenhuis opgenomen.

Eindhoven: Fietsendief gepakt

Donderdag om 0.05 uur is op de Ten Hagestraat een 50-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. Hij had even daarvoor op de Rechtestraat een fiets gestolen. De man is voor onderzoek de cel ingegaan.

Helmond: Geluidsapparatuur na overlast in beslaggenomen

Woensdagmiddag is op de Adonislaan een 25-jarige Helmonder aangehouden. Hij veroorzaakte geluidsoverlast met zijn autoradio. Er waren verschillende klachten uit de buurt. De politie constateerde inderdaad dat de radio keihard aanstond. De radio is in beslaggenomen en proces-verbaal wordt opgemaakt. Kort geleden is ook de geluidsapparatuur uit zijn woning in beslaggenomen vanwege geluidsoverlast.

Helmond: Verkeerscontroles

Woensdagmiddag zijn op de Molenstraat en de Burgemeester van Houtlaan verkeerscontroles gehouden. Er zijn 25 bekeuringen uitgeschreven voor het rijden door rood, het niet dragen van de gordel, voeren van mistlichten, niet bij hebben van rijbewijs en kentekenbewijs, verlopen verzekering en APK.

In Helmond Oost zijn negen bekeuringen uitgeschreven. Vier voor niet handsfree bellen, een verlopen apk, twee geen autogordel dragen, een rood licht en een te hard rijden, 103 km/u waar 50 is toegestaan.

Helmond: Bedrijf in brand

Donderdag rond 2.30 uur is brand uitgebroken bij een bedrijf aan de Mierloseweg. De brandweer bluste de brand en had de brand om 4.00 uur onder controle. Er wordt een onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand. Er wordt rekening gehouden met brandstichting.

Oirschot: Auto gestolen na inbraak in woning

Donderdagmorgen rond 3.15 uur is ingebroken in een woning aan de Spoordonkseweg in Oirschot. De bewoners werden wakker toen er achter hun huis een ruit werd ingegooid Meteen daarna zagen ze hun auto van de oprit wegrijden. De sleutels van de auto lagen binnen op een tafel. De auto is een zwarte Mercedes Benz ML400.

Deurne / Helmond: Man met vals briefje van 50 aangehouden

In Helmond is woensdag om 21.30 uur een 26-jarige Helmonder aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij woensdagmiddag bij enkele winkels in Deurne geprobeerd heeft te betalen met een vals briefje van 50 euro. De man kon s avonds na onderzoek in Helmond aangehouden worden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Nuenen: Man beroofd van laptop

Op de Europalaan is woensdag tussen 18.15 en 18.25 uur een 42-jarige man uit Nuenen beroofd van een laptop. De man was met zijn fiets vanaf zijn werk op weg naar huis. De laptop had hij achterop de fiets. Twee jongens op een bromfiets kwamen naast hem rijden en de duopassagier duwde de man van de fiets. De jongen probeerde de laptop van de fiets te pakken maar het slachtoffer wilde dat voorkomen. Hij werd tegen het hoofd geslagen. Na enige tijd lukte het de jongen de laptop van de fiets te krijgen. De twee daders reden daarna met de buit in de richting van Eindhoven. Het slachtoffer had een gescheurde lip. Hij is hiervoor in het ziekenhuis behandeld.

Veldhoven: Jongen met gestolen brommer gepakt

Woensdagavond rond 21.10 uur is op het Pastoor Jansenplein een jongen van 16 uit Veldhoven aangehouden. Toen agenten hem controleerden bleek hij in het bezit van een eerder die avond in de Van Vroonhovenlaan gestolen brommer. De bromfiets is in beslaggenomen. De jongen is ingesloten voor verder onderzoek.