HUMANITAS

Samenwerking Schiphol Group en Humanitas voor opvang daklozen

Schiphol Group en de vereniging Humanitas gaan samen de mogelijkheid onderzoeken om een opvanghuis op te zetten waar daklozen tijdelijk kunnen wonen. In het huis worden meerdere woonunits gerealiseerd, waar daklozen, onder begeleiding, weer kunnen wennen aan een geregeld bestaan en het leven in een woonhuis. Schiphol Group wil op deze manier een duurzame oplossing creëren voor een deel van de daklozen die geregeld op de luchthaven verblijven. De verwachting is dat in de zomer 2004 een besluit over de haalbaarheid van het plan en locatie is afgerond. Schiphol Group en Humanitas dragen beide de helft van de aanloopkosten. Humanitas zal het beheer van het opvanghuis op zich nemen.

Duurzaam ondernemen
Schiphol Group heeft duurzaam ondernemen hoog in het vaandel staan. Het Leger des Heils, waarmee Schiphol Group al twee jaar samenwerkt voor de opvang van daklozen, zal nauw bij de uitvoering van het plan van een opvanghuis worden betrokken.

Humanitas
Humanitas komt op voor een samenleving waarin mensen actief vorm geven aan hun eigen
leven en verantwoordelijkheid nemen voor het samenleven met elkaar. Deze humanistische uitgangspunten vertaalt Humanitas in diensten van-mens-tot-mens op de gebieden van welzijn, wonen en zorg. De dienstverlening is veelal kleinschalig (maatjescontacten, huisbezoek), persoonlijk (van-mens-tot-mens) en wordt lokaal georganiseerd.

Noot voor de redactie (