Politie Groningen

Persberichten dionderdag 12 februari 2004

Provincie Groningen 12-02-2004 -

Midwolde: automobilist met ongeldig rijbewijs
Een 40-jarige automobilist uit Sneek liep woensdagmorgen tegen de lamp bij een verkeerscontrole op de Oude Postweg bij Midwolde. Hij bleek namelijk geen geldig rijbewijs te hebben. Dit was sedert 23 september 2003 ongeldig verklaard. Zijn auto werd aan de kant gezet. Hij moest zorgen voor een vervangende chauffeur. De politie maakt proces-verbaal op.

Veendam: rijbewijs ingevorderd
De politie heeft woensdagavond van een 24-jarige automobilist uit Hoogezand het rijbewijs ingevorderd. Betrokkene reed over de Provincialeweg in Veendam. Ter plaatse gold een maximumsnelheid van 50 km/u terwijl hij 116 km/u reed. Hij voerde bovendien een rode lamp onder de auto hetgeen verboden is. Hij kreeg een proces-verbaal voor beide overtredingen.

Scheemda: alcomobilist crosst in auto met lekke banden
Een 24-jarige automobilist uit Winschoten is woensdagnacht in Scheemda aangehouden voor het rijden onder invloed . De man werd door getuigen gezien die zich verwonderden over zijn rijstijl en het voertuig waarin hij reed. De auto had twee lekke banden. Ondanks dat probeerde de Winschoter met de auto toch te rijden over de Poststraat en de Stationsstraat. Dit ging uiteraard gepaard met een brullende motor en een hoop geslingerd De politie trof de auto met de chauffeur even later aan op de Esborgstraat. De Winschoten bleek onder invloed van alcohol te zijn en was bijzonder agressief. Hij moest geboeid mee naar het politiebureau voor een nader onderzoek naar zijn alcoholgebruik. Hij weigerde echter iedere medewerking. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Winschoten: snelkraak in fotozaak
Woensdagnacht is er ingebroken in een fotozaak aan de Venne in Winschoten. Men is binnenkomen door een ruit te vernielen. Daarna zijn er vermoedelijk diverse (digitale) cameras meegenomen. Vermoedelijk is men maar eventjes binnen geweest. Het is nog niet bekend om hoeveel cameras of andere apparatuur het gaat. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: auto uit de bocht
Een 21-jarige automobiliste uit Groningen is woensdagmorgen met haar auto uit de bocht gevlogen op de Beneluxweg bij de afslag naar de Groningerweg. De auto begon in de bocht te slippen en werd onbestuurbaar. Via de berm kwam de auto met de achterzijde tegen een boom tot stilstand. De auto raakte daardoor zwaar beschadigd, de bestuurster kwam met de schrik vrij. De auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Groningen: automobilist onder invloed veroorzaakt schade Een 60-jarige automobilist uit Winschoten is woensdag even na middernacht aangehouden voor het doorrijden na een aanrijding. Hij botste met zijn auto op de Nieuwstad in Groningen tegen een geparkeerde auto, waardoor schade ontstond. Daarna reed hij weg richting Pelsterstraat. Via een getuige wist de politie het kenteken van de auto te achterhalen. De auto werd daarna op de A7 richting Winschoten gesignaleerd, waarna de bestuurder een stopteken kreeg. De Winschoter bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij is voor nader onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek dat hij 0.8 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

Groningen: man aangehouden voor geweld
Een 22-jarige Stadjer is woensdagavond aangehouden op het terrein van de modelraceclub aan de Winschoterweg bij Groningen. De man ging finaal door het lint toen bleek dat hij en een groep van ongeveer 19 andere leden van de club het terrein niet op mochten. Dit was hen kennelijk verboden door het bestuur van de stichting die het complex beheert. De politie was gewaarschuwd voor het feit, dat het alarm was overgaan van de toegang tot de accommodatie en trof daar de groep aan. Tijdens het gesprek ging de Stadjer door het lint en sloeg en trapte een politieagent. Tevens sloeg hij een bestuurslid van de stichting. Hij werd pas rustiger toen hem pepperspray werd toegediend, waarna hij kon worden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar legde hij een verklaring af. Daarna kon hij weer naar huis. De politie maakt proces-verbaal op tegen de Stadjer voor mishandeling en wederspannigheid.

Groningen: hennepkwekerij ontmanteld
De politie heeft woensdagmiddag in een schuur achter een woning aan de Rijksweg in Groningen een professionele hennepkwekerij ontmanteld. De politie was getipt over de kwekerij en trof in de schuur twee compartimenten aan waarin totaal 1070 planten werden gekweekt. Zoals gebruikelijk werden de planten en de apparatuur, waaronder 42 assimilatielampen, 23 transformatoren, vier koolstoffilters en enkele pompen uit de schuur gehaald en deze vernietigd. De 33-jarige bewoner is aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: rood-licht controles
De politie heeft woensdag op verschillende plaatsen in de Stad rood-licht controles gehouden. Daarbij zijn in totaal 60 bekeuringen gevallen, voor het merendeel fietsers (54). Tevens zijn twee automobilisten bekeurd voor het niet handsfree bellen.