PERSBERICHT - 2004-02-12

Golden Tulip tekent eerste franchise overeenkomst in China

Golden Tulip heeft vol trots de ondertekening bekend gemaakt van haar eerste franchise overeenkomst in Ningbo, China. Het hotel is gelegen in het universiteitsgebied van Ningbo, wat zich enorm snel aan het ontwikkelen is. Het Golden Tulip Grand Ningbo Hotel is één van de pioniers in de internationale hotelmerken die de stad Ningbo betreden.

Het vijf-sterren deluxe hotel zal als in de vorm van een toren met 30 verdiepingen gebouwd worden en is gepland om te openen in April 2006. Het hotel zal 500 'state-of-the-art' hotelkamers, uitgebreide conferentie mogelijkheden en eet en drink gelegenheden bieden die gericht zullen zijn op internationale en binnenlandse reizigers. Verder zijn er uitgebreide vrijetijds en recreatiefaciliteiten gepland met een onderscheidende bar en entertainmentzaal naast de exclusieve health club met onder andere een zwembad en fitness studio.

Het hotel is ontworpen door het bekende Zhejiang Province Construction Design Research Centre. Het Golden Tulip Grand Ningbo Hotel zal gemanaged worden door Park Lane Hotels International Group uit Hong Kong.

De stad Ningbo ligt in de Zhejiang provincie aan de Noordoostelijke kust van China. Met een populatie van 5,5 miljoen, handhaaft de stad haar historische positie van een zeer belangrijk handelscentrum. De haven van Ningbo is nummer 20 op de wereldranglijst van belangrijke havens en is goed op weg om één van de leidende industriecentra van China te worden.

De Zhejiang provincie is bekend als één van de modernste regios van China en trekt veel buitenlandse investeringen aan op het gebied van pharmaceutica, elektronica en chemicalien. Door de huidige bouw van de Hangzhou Bay Bridge zal de reistijd per weg naar Ningbo vanuit de provincie Shanghai van 4 naar 2 uur teruggebracht worden.

Chen Shang Guong, eigenaar van het Golden Tulip Grand Ningbo Hotel reageert: "Wij zijn zeer trots om één van de eerste hotels in Ningbo te zijn die een partnerschap met een groot internationaal merk sluit en ik ben zeer tevreden met de mogelijkheden die de franchise met Golden Tulip biedt. Het concept "International standards, Local flavours" geeft mijn hotel de kans om op een internationaal niveau te concurreren, terwijl wij onze eigen Chinese gastvrijheid en sfeer kunnen behouden."

Hans Kennedie, directeur en CEO van Golden Tulip antwoordt: " Wij zijn vol verwachting en zeer trots dat wij het Golden Tulip Grand Ningbo Hotel kunnen verwelkomen als ons eerste hotel in China. Het is ons doel om op de middel tot lange termijn een Chinees netwerk van 200 hotels op te zetten en wij zijn blij dat wij met zo'n belangrijk hotel de markt kunnen betreden. Wij willen graag Mr Chen complimenteren met zijn visie om dit hotel te ontwikkelen en verheugen ons op de opening van dit "flagship" hotel."

Golden Tulip tekende onlangs ook een overeenkomst met 4Oceans, een elektronische distributie specialist, die de deuren opent voor de Chinese reisagenten om de Golden Tulip Hotels, Inns & Resorts wereldwijd te boeken.

Golden Tulip Hotels, Inns & Resorts is een onafhankelijke franchise onderneming met haar hoofdkantoor in Amersfoort, die ongeveer 260 hotels in 41 verschillende landen franchised, waarbij het meerendeel van de hotels gelegen is in stedelijke gebieden in Europa, het Midden Oosten & Afrika. Via de commerciële alliantie met TOP International Hotels, een Duits hotel consortium, omvat de gecombineerde portfolio meer dan 43.000 kamers in gemiddeld 390 hotels.

Golden Tulip biedt een uniek franchise concept, wat ontwikkeld is om internationale standaarden te implementeren, terwijl de lokale sfeer behouden blijft, met twee merken aan: Golden Tulip voor de vier en vijf sterren business en resort hotels en Tulip Inn voor de drie sterren categorie. TOP International Hotels biedt hotel reservering, marketing en sales diensten aan individuele hotels aan.

Voor verdere informatie en fotos, kunt U contact opnemen met: Ms Rachna Taneja - Strategic Development Director Golden Tulip Hotels, Inns & Resorts
Tel: +31 33 2544 804
Email: rachna.taneja@goldentuliptop.com