Universiteit van Utrecht

Persbericht van de Universiteit Utrecht en Hogeschool van Utrecht

12 februari 2004

Utrechtse studenten krijgen prijs voor alcoholbeleid

De Introductie Commissie Utrecht (ICU), van de Universiteit Utrecht en de Hogeschool van Utrecht, krijgt de aanmoedigingsprijs alcoholbeleid van het Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie (NIGZ) voor een goed alcoholbeleid tijdens de introductieperiode van eerstejaars studenten in 2003. De prijs heeft als doel studenten te stimuleren om een goed alcoholbeleid te voeren tijdens de introductieperiode. Het NIGZ beschouwt het alcoholbeleid van de ICU als een best practice.

ICU alcoholbeleid
Volgens het NIGZ kenmerkt het beleid van de ICU zich door nadruk op inhoud
-bijvoorbeeld studeren in en kennismaking met Utrecht- in plaats van een introductieprogramma met vele 'bierspellen' en andere met alcohol gerelateerde activiteiten. In het opstellen van het alcoholbeleid heeft de ICU nagedacht over de rol van de biersponsor. De opgestelde regels zijn uitvoerbaar. En daarnaast heeft de ICU ook aandacht besteed aan het communiceren van het beleid naar diegenen die er in de praktijk mee te maken krijgen.

Landelijke Alcoholbeleidsdag
De prijs van EUR 750,00 is op donderdag 12 februari 2004 aan de ICU uitgereikt tijdens de Landelijke Alcoholbeleidsdag. Deze dag, die georganiseerd wordt door de Landelijke Kamer van Verenigingen, staat in het teken van de noodzaak en het nut van het opstellen van een gedegen alcoholbeleid door studentenverenigingen.

Nadere informatie
Soleanie Martis, afdeling Perscommunicatie, Universiteit Utrecht, telefoon (030) 2532411, e-mail s.martis@csc.uu.nl Martijn Planken, coördinator Studentencampagne NIGZ, telefoon (0348) 439867, e-mail mplanken@nigz.nl

Internet
www.uu.nl/nieuws