Politie Twente

Persberichten Politie Twente 12 februari 2004

Diefstal kassa

Uit een winkel is een kassa ontvreemd

Hellendoorn

Op woensdag 11 februari omstreeks 14.10 uur ontdekte een 37-jarige medewerkster van de winkel in de korenmolen aan de Ninaberlaan dat de kassa was ontvreemd. Zij was kort daarvoor even op de zolderverdieping geweest. De kabel van de elektrische kassa was doorgesneden, waardoor kortsluiting was ontstaan en het licht was uitgevallen. Een getuige, die kort daarvoor de winkel was binnengelopen had een man en een vrouw in een privé-gedeelte gezien. Deze mensen verlieten daarop de molen zonder de winkel binnen te zijn geweest. Ook de 37-jarige had deze mensen niet gezien of gesproken. Het signalement luidt: Man - blank, 35-45 jaar oud, donker blond half lang haar, 1.75-1.80m lang, tenger postuur, smal gezicht met puntige neus. Hij droeg een ¾ beige jas. Vrouw - blank, 35-45 jaar oud, kort rossig/kastanje kleur haar, 1.75-1.80m lang, normaal postuur, rond gezicht. Zij droeg donkere kleding. (bps: 04-017613)

Rijden zonder rijbewijs

Automobiliste veroorzaakt aanrijding en rijdt zonder rijbewijs

Rijssen

Op woensdag 11 februari omstreeks 19.00 uur vindt er op de Parkstraat een aanrijding plaats tussen twee personenauto's. De auto's raakten elkaar tijdens het passeren met de buitenspiegels. Een van hen, een 18-jarige vrouw uit Rijssen reed na de aanrijding door. Zij werd in haar woning opgezocht en verklaarde dat zij nog niet in het bezit was van een rijbewijs en daarom was doorgereden. Volgens een getuige was de verdachte plotseling naar links gereden waardoor zij de aanrijding veroorzaakte. Er wordt tegen haar proces-verbaal opgemaakt. De andere automobiliste, een 22-jarige vrouw uit Rijssen had lichte schade aan de buitenspiegel. (bps: 04-017573)

Auto tegen boom

Automobiliste wordt onwel en rijdt tegen een boom

Holten

Op woensdag 11 februari omstreeks 09.29 uur rijdt een 34-jarige automobiliste uit Assen over de Rijssenseweg vanuit de richting Rijssen. Op de kruising met de Markeloseweg wil zij rechts af richting Holten. Op dat moment werd zij onwel en ging met de auto rechtdoor en kwam tegen een boom tot stilstand. Ze is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-017235)

Fietser aangereden

Automobilist rijdt fietser aan die daardoor gewond raakt

Almelo

Op woensdag 11 februari omstreeks 13.34 uur rijdt een 25-jarige automobilist uit Almelo over de Burcht, komende vanuit richting Drakesteyn. Op de kruising met het Buitenhof verleent hij geen voorrang aan de voor hem van links komende fietser, een 66-jarige Almelo?7r, die over het fietspad reed. De fietser kwam op de motorkap van de auto terecht en viel daarna op de grond. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-017375)

Auto tegen boom

Automobiliste raakt van de weg en komt tegen een boom tot stilstand

Almelo

Op woensdag 11 februari omstreeks 13.34 uur rijdt een 19-jarige automobiliste uit Enter over de Leemslagenweg. Ze ziet dat het acculampje oplicht en is hierdoor enigszins afgeleid. Ze komt daardoor met de rechter wielen naast het wegdek. Na een stuurcorrectie verliest ze de controle over haar auto en schiet naar links, waar ze tegen een boom tot stilstand komt. Ze is met rug- en nekklachten ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis. (bps: 04-017389)

Rijden zonder rijbewijs

Automobilist betrapt tijdens het rijden zonder rijbewijs

Almelo

Op donderdag 12 februari 2004 ziet de politiesurveillance een auto rijden op de Bornsestraat. Zij volgen deze auto een tijdje, terwijl deze een 'rondje' rijdt. Bij controle blijkt dat de automobilist, een 29-jarige Almeloër niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. Zij rijbewijs blijkt in 2000 ongeldig verklaard. Hij wordt daarop aangehouden en moet zijn auto inleveren. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-017661)

Ernstige mishandeling nog niet opgelost

De politie roept de hulp in van de burgers bij het oplossen van een ernstige mishandeling

Nijverdal

Het onderzoek naar de daders van de ernstige mishandeling welke in de nacht van oud op nieuw is gepleegd in een feesttent aan de Koersendijk is vastgelopen. Het slachtoffer is nog steeds niet volledig hersteld. Hij ondervindt dagelijks hinder van de gevolgen van deze mishandeling en kan zijn werk maar voor een deel uitoefenen. De politie weet dat er tijdens de mishandeling tientallen getuige hiervan zijn geweest. Zij doet dan ook een dringend beroep op hen of op mensen die hier iets over kunnen vertellen of namen kunnen noemen zich te melden. Dit kan onder het reguliere nummer 0900-8844.

Zie voor de toedracht onderstaande persberichten welke u destijds zijn toegezonden.

Persbericht van 1 januari 2004: Rond 06.00 uur werd tijdens de oud en nieuw party in Nijverdal een 38-jarige beveiligingsman uit Ridderkerk door vier jongens mishandeld. Hij is daarna per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De politie stelt een onderzoek in.

Persbericht van 2 januari 2004:

Mishandeling

Security-medewerker werd door meerdere jongens mishandeld

Nijverdal

Tijdens de oud & nieuw party op de evenementenweide aan de Koersendijk in Nijverdal raakte een 38-jarige medewerker van een beveiligingsbedrijf gewond. De medewerker had aan het begin van de avond softdrugs in beslag genomen van een onbekende jongen. Deze jongen was het hier niet mee eens geweest. Omstreeks 6.00 uur kwam de betreffende jongen terug met enkele vrienden. Hij liet merken dat hij nog steeds niet eens was met de wijze van handelen van de security. De 38-jarige beveiligingsbeambte werd daarop geslagen en geschopt. Hij viel hierdoor op de grond en raakte gewond. De man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De man heeft o.a. hersenschudding, pijnlijke romp, bloeduitstortingen en een wond in zijn gezicht opgelopen. De Politie Twente stelt een onderzoek in en is op zoek naar eventuele getuigen. (0900-8844 of anoniem bellen met 0800-7000) (bps: 04-000166)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588
---- --