Politie Twente

Persberichten Politie Twente 12 februari 2004

Rijden onder invloed

Dronken automobilist wordt aangehouden en krijgt proces-verbaal

Hengelo

Surveillerende politieagenten controleerden donderdag 12 februari rond 02.00 uur een 20-jarige automobilist uit Enschede op de Willemstraat in Hengelo. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed van alcohol verkeerde, waarop de agenten hem aanhielden. Ademanalyse gaf een uitslag van 1,05 promille. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-017650)

Auto in beslag genomen en rijbewijs ingevorderd

Politie vordert rijbewijs van automobilist in en neemt diens auto in beslag wegens verkeersgevaarlijk rijgedrag

Oldenzaal

Politieagenten lieten woensdagavond 11 februari een 20-jarige automobilist uit Almelo stoppen op de Tulpstraat in Oldenzaal. Eerder die avond was door een andere agent gezien dat de 20-jarige verkeersgevaarlijk rijgedrag vertoonde en op de A1 in Hengelo hierdoor bijna een aanrijding had veroorzaakt. De agent had de bestuurder gevolgd en collega's ingeseind. Die lieten de automobilist in Oldenzaal stoppen. De 20-jarige bleek reeds met de politie in aanraking te zijn geweest in verband met zijn gevaarlijk rijgedrag. In november 2003 was voor ditzelfde feit zijn rijbewijs ingevorderd. Hij had in januari zijn rijbewijs teruggekregen en sindsdien al weer diverse keren op zijn rijgedrag aangesproken. Het rijbewijs van de verdachte werd ingevorderd en zijn auto in beslag genomen. Tegen de 20-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-017568)

Hennepkwekerij ontmanteld

Zowel op een zolder van een woning als in de garage behorende bij deze woning werd een hennepkwekerij aangetroffen

Hengelo

Woensdag 11 februari werden omstreeks 15.50 uur aan de Breemarsweg in Hengelo twee hennepkwekerijen aangetroffen: op de zolder van de woning werd een kwekerij met 225 planten gevonden, in de garage behorende bij de woning werd een kwekerij met 290 planten aangetroffen. De planten en apparatuur werden in beslag genomen en na overleg met justitie vernietigd. De stroom werd illegaal afgetapt. Naar de eigenaar van de kwekerijen wordt een onderzoek ingesteld. Tegen hem/haar zal proces-verbaal worden opgemaakt. (bps: 04-017511)

Beroving

Vrouw raakt gewond nadat zij met geweld van haar tas werd beroofd; de politie is op zoek naar getuigen

Hengelo

Een 82-jarige vrouw uit Hengelo wandelde donderdag 11 februari omstreeks 17.25 uur op het trottoir aan de Sparweg in Hengelo. Plotseling voelde zij dat iemand met kracht aan haar tas trok. De vrouw verloor hierdoor haar evenwicht en kwam ten val. Zij zag vervolgens dat een jongen er met haar tas vandoor ging. De jongen fietste weg samen met nog drie andere jongens, die eveneens op een fiets zaten. De vier jongens zijn ongeveer 14 jaar oud en vermoedelijk van Turkse afkomst. De 82-jarige vrouw liep door de val een pijnlijk been op en werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Zij bleek gelukkig geen ernstig letsel aan haar been te hebben en mocht na onderzoek naar huis.

De politie is op zoek naar getuigen en verzoekt hen contact op te nemen met de afdeling Hengelo Noord via het nummer 0900-8844. (bps: 04-017553)

Beroving met geweld

Man wordt beroofd van enkele duizenden euro's, nadat de dader hem met een spray in de ogen had gespoten; de politie is op zoek naar getuigen

Oldenzaal

Woensdagavond 11 februari parkeerde een 40-jarige man uit Oldenzaal omstreeks 20.45 uur zijn auto, een Renault 19 Sedan in de kleur groen , voor een bank aan het St. Plechelmusplein in Oldenzaal. Hij wilde namens zijn werkgever een geldbedrag storten. Nadat hij uit de auto was gestapt, werd hij van achteren door een man benaderd, die hem met een agressieve stof in zijn ogen sprayde. De 40-jarige man voelde een hevige pijn in zijn ogen, raakte hierdoor even in paniek en op dat moment werd hem door de man het geld uit zijn handen gegrist. Kort daarop was de dader verdwenen. Het ging om een bedrag van enkele duizenden euro's.

Van de dader is bekend dat hij een normaal postuur heeft, ongeveer 1.80 meter lang is en die avond een donkere muts en vermoedelijk donkere kleding droeg.

Voordat de 40-jarige man uit de auto was gestapt, zag hij een donkere auto voor de bank staan, een soort van stationcar, waarvan de bestuurder waarschijnlijk geld bij de bank heeft gestort. De politie komt graag met deze bestuurder in contact. De politie verzoekt hem en ook eventuele andere getuigen contact op te nemen met de afdeling Oldenzaal via het nummer 0900-8844. (bps: 04-017594)

Aanhouding wegens vervalsing

Treinpassagier aangehouden omdat hij gebruik had gemaakt van een vervalst reisdocument

Hengelo

Woensdag 11 februari omstreeks 10.15 uur gemeld dat een treinpassagier met een vervalst reisdocument reisde. Na aankomst van de trein waarin de verdachte zat, hielden politieagenten hem op het station in Hengelo aan. Tijdens verhoor op het politiebureau bekende hij het reisdocument vervalst te hebben. Tegen de verdachte, een 22-jarige man uit Wesepe, wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-017245)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --