Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


12 februari 2004


Onderwerp: gewonden bij incident over werkzaamheden.


De politie stelt een onderzoek in naar een incident in de Sumatralaan waarbij afgelopen maandag 9 februari drie mensen verwondingen opliepen. Een 62-jarige Apeldoornse is met rug- en armletsel in het ziekenhuis opgenomen.


Het incident deed zich omstreeks 10.30 uur voor toen timmerlieden bij een nieuwbouwproject bouwhekken aan het verwijderen waren, zodat zij een muur konden voegen.


Kennelijk stonden zij in de tuin van de buren. De 59-jarige hoofdbewoner maakte bezwaar tegen het feit dat de bouwhekken, die voor de privacy van deze bewoners daar geplaatst waren, weggehaald werden en gaf aan de politie te bellen. Ook zijn 62-jarige echtgenote ging naar buiten en sommeerde op een geven moment, dat de timmerlieden hun werkzaamheden moesten te staken. Toen zij hierbij één van hen wegduwde, duwde hij op z'n beurt de vrouw aan de kant die ongelukkig kwam te vallen.


De echtgenoot zag dit gebeuren en rende naar buiten waarna een vechtpartij met de timmerman, een 36-jarige man uit Giesbeek ontstond, waarbij de bewoner op een gegeven moment met een panlat sloeg.


Getuigen wisten de vechtenden uit elkaar te halen en de politie werd gebeld. De vrouw werd naar het ziekenhuis vervoerd en de timmerman en bewoner zijn inmiddels gehoord. Beiden liepen diverse kneuzingen op en hebben aangifte van mishandeling gedaan.


Einde bericht


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --