Politie Twente

Persberichten Politie Twente 12 februari 2004

Aanrijding met letsel

Geen voorrang, een van de bestuurders naar het ziekenhuis

Enschede

Woensdagavond 11 februari omstreeks 20.35 uur vond op de kruising Geessinkweg - Broekheurnering in Enschede een aanrijding plaats. Een 37 jr. automobilist uit Enschede verleende rijdende over de Geessinkweg geen voorrang aan een even oude plaatsgenoot die in zijn auto over de Broekheurnering reed. Deze laatste moest door de brandweer uit zijn auto worden gehaald en werd met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Beide auto's werden afgesleept. Proces-verbaal tegen de bestuurder die geen voorrang verleende wordt opgemaakt. (bps: 04-017608)

Aanrijding met letsel

Automobilist neemt binnenbocht en komt in aanrijding met taxi, passagier naar ziekenhuis

Enschede

Een 22 jr. automobilist uit Enschede reed woensdagavond 11 februari om ongeveer 23.40 uur over de Spechtstraat in zijn woonplaats, komende uit de richting Buizerdstraat. Bij de kruising Spechtstraat - Fazantstraat, nam hij de binnenbocht om linksaf te slaan. Vanaf de Fazantstraat kwam een taxi, met een 42 jr. Enschedeer achter het stuur. Een aanrijding was het gevolg. Een inzittende van de taxi, een 41 jr. Enschedeer, werd door een ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. (bps: 04-017641)

Zinloos geweld

Bestuurder, die zich vermoedelijk ergert aan verkeersgedrag, trapt bromfietsbestuurder

Enschede

Een 30 jr. bromfietser uit Hengelo verscheen woensdagavond 11 februari om ongeveer 18.45 uur aan het politiebureau. Hij vertelde dat hij even daarvoor op zijn bromfiets over de Boulevard 1945 in de richting van de rotonde met de Haaksbergerstraat had gereden. Achter hem reed een donkerblauwe bestelbus van het merk Renault. De bestuurder van deze bus was het waarschijnlijk niet eens met het feit dat de bromfietser over de rijbaan reed en dat hij daardoor werd opgehouden. Dit werd duidelijk gemaakt door claxonneren en het maken van wilde gebaren. Op de Ripperdastraat in de richting van de Prinsessetunnel ging het verder en werd hij bijna aangereden. Vlak voor de tunnel moest hij wachten voor het rode verkeerslicht. Plotseling voelde hij een harde trap in zijn rechterzij en hij zag dat de bestuurder van de bus hem deze trap had gegeven. Op dat moment kwamen er meer mensen uit de bus op hem af en hij kon nog net op tijd doorrijden en is toen naar het politiebureau gegaan om zijn verhaal te doen. De bestuurder had een Turks / Marokkaans uiterlijk, is ongeveer 30-35 jaar en droeg een witte trui. De politie wil graag in contact komen met mensen die getuige zijn geweest van de mishandeling of hetgeen wat daaraan vooraf ging. Zij worden verzocht te bellen met 0900-8844 of met Bel M 0800-7000. (bps: 04-017572)

Aanhoudingen na vernielingen

Op aanwijzen van getuigen, 6 personen aangehouden na openlijk geweld en vernielingen

Enschede

Donderdagmorgen 12 februari om ongeveer 03.40 uur werd gemeld dat op de Molenstraat in Enschede een zestal personen bezig waren een bushokje te vernielen. Ter plaatse werd door getuigen een van de zes nog vastgehouden en aan de politiemensen overgedragen. De getuigen hadden gezien dat door de zes in eerste instantie planken van een hek waren afgetrapt en dat met deze planken geprobeerd werd een ruit cq de ruiten van een bushokje te vernielen om er vermoedelijk de aanwezige poster uit te halen. Ook werd daarbij "gebruik " gemaakt van een fiets die in de buurt op slot stond. De persoon die werd overgedragen, een 20 jr. man uit Rijssen, werd naar het bureau overgebracht. Op aanwijzen van dezelfde getuigen werden vlak daarna ook de andere vijf aangehouden, een, een 20 jr. man uit Hengelvelde op de hoek van de Oldenzaalsestraat - Molenstraat , en de andere vier, een 18 jr. jongen uit Bredevoort, een 20 jr. man uit Aalten, een 20 jr. inwoner van Den Ham en een 23 jr. man uit Denekamp, een eindje verderop op de Oldenzaalsestraat. Alle zes zijn voor de rest van de nacht opgesloten en in de loop van de donderdag afgehoord. De door hen aangerichte schade zal door de zes worden vergoed. (bps: 04-017659)

Aanranding

Vrouw lastig gevallen, politie zoekt getuigen

Enschede

Donderdagmorgen de 12e februari werd om ongeveer 00.15 uur gemeld dat bij een woning aan de Blekerstraat een meisje binnen zat die even daarvoor op de Haaksbergerstraat was lastig gevallen. Bleek dat een 20 jr. Enschedese was komen lopen vanaf de binnenstad via de Nijverheidsstraat en de Haaksbergerstraat. Bij de bank op de hoek van de rotonde met de Haaksbergerstraat had een man gestaan die achter haar aan kwam lopen en haar op de Haaksbergerstraat voorbij was gegaan. Op dat moment had hij zich omgedraaid en was voor haar gaan staan met zijn geslachtsdeel in zijn hand. Zij was daarop weggerend maar de man had haar toch nog vast kunnen pakken en kunnen betasten. Zij was doorgerend richting Blekerstraat en daar naar een woning gegaan waar ze de bewoners van kende. De man had een Turks / Marokkaans uiterlijk, is tussen de 20 en 25 jaar en ongeveer 1 m 70 tot 1 m 75 lang. Hij heeft een spits gezicht, draagt een oorring in zijn rechter oor en heeft halflang donker haar. Hij was gekleed in een spijkerbroek en een zogenaamd bomberjack, glanzend lichtblauw met op de rechtermouw een embleem en een lichtgekleurde bontkraag. De politie wil graag in contact komen met mensen die de aanranding wellicht hebben gezien of met mensen die op een andere wijze iets over de dader weten. Zij worden verzocht contact op te nemen met 0900-8844 of met Bel M 0800-7000. (bps: 04-017642)

Aangehouden met drugs

Drie mannen uit lijnbus gehaald die in het bezit waren van drugs

Haaksbergen

Woensdagavond 11 februari om ongeveer 21 uur wordt gemeld dat in een lijnbus Enschede - Haaksbergen, drie mannen zitten die vermoedelijk drugs gebruiken en zich vervelend gedragen. Op het busstation aan de Zeedijk in Haaksbergen, waren de drie net overgestapt op de lijnbus naar Neede. Deze bus was nog ter plaatse en de drie, allen uit Neede en 19, 22 en 24 jaar, zijn uit de bus gehaald en gefouilleerd. In de bus had men een sterke weedlucht geroken. Bij de 22 jr. werden twee zakjes met in ieder zakje 5 gram weed, een kant en klare joint en in alufolie een kleine hoeveelheid speed aangetroffen. De andere twee hadden ieder 1 zakje met 5 gram weed in hun bezit. Dit mochten ze houden omdat ze meerderjarig zijn en maximaal vijf gram voor eigen gebruik is toegestaan cq gedoogd. De aangetroffen goederen bij de 22 jr. zijn ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-017604)

Jan Camphuis.: 053-4555588


---- --