Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam 11 februari 2004

"Fiets parkeren moet gratis blijven!"

Amsterdam Anders/De Groenen is woedend over plannen van wethouder Van der Horst om alle fietsenstallingen op het Stationseiland, Centraal Station Amsterdam, tot betaalde fietsparkeerplaatsen te laten worden. Jupijn Haffmans, duoraadslid voor Amsterdam Anders/De Groenen: "Als je wilt dat mensen op de fiets naar het Centraal Station komen, dan is het exclusief bouwen van fietsenstallingen waar je moet betalen wel héél erg dom. Het is niet bevorderlijk voor het fietsverkeer van en naar het station en mensen zullen hun fiets overal neerzetten, behalve in de betaalde fietsparkeerplaatsen."

Wethouder Van der Horst probeert het nog maar eens, het verplichten van betaald parkeren voor fietsen. Na een gestrand plan om op de ZuidAs mensen te verplichten de fiets in een betaalde fietsenstalling te zetten, komt hij nu met het idee om al de 10.000 stallingplaatsen op het Stationseiland alleen tegen een vergoeding beschikbaar te stellen. Een slecht plan, aldus Amsterdam Anders/De Groenen.

"Mensen krijgen als het aan van der Horst ligt de keuze tussen dokken, of je fiets laten knippen. Op die manier gaat niemand meer met de fiets!" aldus Haffmans. Amsterdam anders/De Groenen is voorstander van het stimuleren van de fiets, als meest milieuvriendelijke vervoersmiddel in de stad. Voor Amsterdam Anders/De Groenen zouden daarom alle grotere fietsenstallingen gratis moeten zijn.


---



Ingezonden persbericht