Ingezonden persbericht


Platform voor de bakkerijbranche trekt 15.388 bezoekers

Bakkerij beurs 2004 goed bezocht

Van 8 tot en met 11 februari werd in Amsterdam RAI de Bakkerij Beurs 2004 gehouden. Het vierjaarlijkse vakevenement vormde de afgelopen dagen de thuisbasis voor de bakkerijbranche. De Bakkerij Beurs telde 212 exposanten en trok met 15.388 bezoekers meer geïnteresseerden dan de vorige editie, toen ruim 14.000 mensen de nationale vakbeurs bezochten.

Beursorganisator Amsterdam RAI toont zich tevreden met het verloop van het evenement. Pirjo de Winkel, Product Manager van de Bakkerij Beurs: "Het is hartverwarmend om te zien met hoeveel passie en enthousiasme de branche zich hier heeft gemanifesteerd. Ik kijk dan ook nu al uit naar de Bakkerij Dagen in Den Bosch, de kleinere versie van de Bakkerij Beurs. Dit evenement is overigens op 1 en 2 maart 2005."

Bakkerij van het Jaar

Naast noviteiten en workshops kende de Bakkerij Beurs ook diverse demonstraties van onder andere toppatissiers als Olivier Bajard, Dominique en Cindy Duby en Frans Ziegler. Ook werden wedstrijden georganiseerd als de 'Bakkerij van het Jaar' en de 'Dutch Pastry Award'.

De wedstrijd 'Bakkerij van het Jaar', die voor de tweede maal werd georganiseerd, kende dit jaar twee categorieën: de bakkerij én de banketbakkerij van het jaar. In deze landelijke competitie beoordeelde een vakkundige jury de deelnemende bakkerijen op hun totale bedrijfsvoering. Bakkerij Hoekstra uit het Groningse Bedum en Patisserie De Rouw uit Vught mogen zich respectievelijk 'Bakkerij van het Jaar' en 'Banketbakkerij van het Jaar' noemen. De prestigieuze prijzen werden door voorzitter Th.A.M. Meijer van het Productschap Granen, Zaden en Peulvruchten tijdens een feestelijke bijeenkomst uitgereikt.

Marike van Beurden is door een vakjury uitgeroepen tot winnaar van de 'Dutch Pastry Award'. Deze vakwedstrijd voor patissiers werd georganiseerd door het Nederlands Patisserie Team. Behalve de award won Van Beurden een aspirantlidmaatschap van het team en een VIP-reis met het Coupe du Monde team naar Lyon in 2005. Marijn Coertjens en Raoul Andriessen eindigden respectievelijk op de tweede en derde plaats.

War Child

Op de openingsdag werd door Amsterdam RAI en het Nederlands Patisserie Team het Passion for Pastry Benefit Gala Diner georganiseerd, waarbij een acht gangen patisserie diner werd geserveerd. Het diner stond geheel in het teken van War Child. Tijdens de avond, die onder andere werd opgeluisterd door diverse artiesten en een veiling, was er voor de gasten gelegenheid om dit doel op meerdere manieren te ondersteunen. In totaal werd zo ¤ 20.120,- bijeen gebracht voor War Child.

Meer informatie over de Bakkerij Beurs is te vinden op www.bakkerijbeurs.nl.

Amsterdam, 12 februari 2004

---

Noot voor de redactie /