Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (12/02)

Tilburg, 12 februari 2004.

Winkeldiefstallen

TILBURG Een 32-jarige man uit Tilburg is gistermiddag rond halfvijf aan de Korvelseweg in Tilburg aangehouden, nadat hij in een supermarkt werd betrapt bij diefstal. Na verhoor is de man met een dagvaarding weer in vrijheid gesteld.

TILBURG Een 16-jarig Tilburgs meisje is gistermiddag tegen tien voor zes aangehouden toen zij in een winkel aan de Heuvelstraat betrapt werd bij de diefstal van twee BHs. Gelet op de leeftijd van de verdachte kan zij via HALT een alternatieve straf tegemoet zien.

Vrouwen beroofd

TILBURG Aan de Schouwburgring in Tilburg is gisteravond rond kwart over zes een 31-jarige Tilburgse vrouw van haar tas beroofd. De beroving is gepleegd door een onbekende man op een fiets. De vrouw die aan de Schouwburgpromenade had gewerkt, stak de Schouwburgring over om naar de bushalte te lopen. Juist op het moment dat zij de overkant van de straat had bereikt wordt de handtas van de vrouw door de man op de fiets uit haar hand gerukt. De straatrover vlucht op zijn fiets weg in de richting van het Louis Bouwmeesterplein. In de tas van de vrouw zaten onder andere een portemonnee met 21 euro, een mobiele telefoon en enkele bankpassen.

OISTERWIJK Aan de Vloeiweg in Oisterwijk is gisteravond rond negen uur een Oisterwijkse vrouw van haar tas beroofd. Daarin zat onder andere een portemonnee met 10 euro.

TILBURG Een 20-jarige vrouw uit Tilburg is vannacht rond kwart over twee in de Capucijnenstraat door een nog onbekende man, die gewapend was met een mes, beroofd van 20 euro en een mobiele telefoon. De man bedreigde de vrouw met een mes. De politie heeft vannacht van de vrouw een uitgebreide aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Inbrekers gaan met computer
en audioapparatuur aan de haal

TILBURG Bij een sportcomplex aan de Gilzerbaan in Tilburg zijn inbrekers gisteren met een laptop en audioapparatuur (televisie, videorecorder en projector) aan de haal gegaan. Ze kwamen bij de buit door in de toegangsdeur enkele gaten te boren.

Valse 50 euro biljetten

TILBURG Bij een horecazaak aan de Heuvelpoort hebben twee nog onbekende mannen gisteravond rond halfnegen twee valse biljetten van 50 euro ingewisseld voor een biljet van 100 euro. Hierna verdwenen de mannen in de richting van het Piusplein. Bij controle bleken de twee 50 euro biljetten vals te zijn. Er werd door de politie een aangifte opgenomen terzake oplichting. De valse biljetten zijn door de politie in beslag genomen en er wordt een nader onderzoek ingesteld.

Auto-inbreker gepakt

TILBURG Aan het Wilhelminapark in Tilburg hebben agenten gisteravond rond kwart voor negen een 22-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij wordt verdacht van de inbraak in de auto van een 24-jarige plaatsgenoot. Uit zijn auto haalde de dief een frontje van een autoradio. De politie kwam de inbreker op het spoor toen surveillerende agenten door de benadeelde werden aangesproken over de diefstal uit zijn auto. Dit signalement werd aan de dienstdoende agenten doorgegeven. Kort hierna had de eigenaar van de auto de man weten te traceren. Daarbij zag hij dat er iets over de muur werd gegooid en dat bleek het gestolen frontje van de radio te zijn. De auto-inbreker is in verzekering gesteld.

Computers en flatscreens weg

OISTERWIJK Bij een inbraak in een bedrijf aan de Nijverheidsweg in Oisterwijk zijn gisteravond drie computerkasten en drie zogenaamde flatscreens weggehaald. De inbrekers kwamen bij hun buit door aan de voorkant een raam in te slaan.

Agenten halen auto van de weg

TILBURG Aan de Jan Heijnsstraat in Tilburg hebben agenten gisteravond een auto in beslag genomen waar van alles mis mee was. Zo bleek de 18-jarige man die achter het stuur zat geen rijbewijs te hebben en was de auto ook niet verzekerd. De auto is daarom in beslag genomen.

13 bekeuringen bij snelheidscontrole

GOIRLE Agenten van het politieteam Leijdal hebben gisteravond op twee locaties in deze plaats een snelheidscontrole gehouden. Tussen kwart over zeven en acht uur controleerden zij aan de Spoorbaan. Hier gingen 7 hardrijders op de bon. De hoogst gemeten snelheid was 81 kilometer per uur terwijl aan de Spoorbaan een maximum snelheid van 50 kilometer per uur geldt.

Tussen halfnegen en kwart over negen controleerde de politie aan de Bergstraat. Hier kregen 6 automobilisten een bon voor te hard rijden. E hoogst gemeten snelheid aan de Bergstraat was 88 kilometer per uur. Ook hier geldt een maximum snelheid van 50 kilometer per uur.

Tilburger 7 dagen de cel in

TILBURG Aan de Spoorlaan hebben agenten van het biketeam gisteravond om tien over halftwaalf een 36-jarige man uit Tilburg aangehouden. Bij controle bleek dat de man gesignaleerd stond omdat hij nog zeven dagen hechtenis open had staan.

Tilburger rijdt tijdens ontzegging

TILBURG - Aan het Wilhelminapark hebben agenten vannacht om vijf over twaalf een 29-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. Hij werd rijdend met een auto aangetroffen terwijl hem de rijbevoegdheid was ontzegd. Verder bleek dat de man nog een straf van 8 dagen uit moest zitten. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en de man is ingesloten.

Met drank op achter het stuur

TILBURG Een 29-jarige man uit Kaatsheuvel werd vannacht, even na één uur, aan de Tartinistraat aangehouden. Bij een routinecontrole bleek dat de man met te veel drank op achter het stuur van zijn auto zat. Aan het bureau blies de man een alcoholpromillage van bijna 2.10 promille. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van 11 uur en de politie maakt proces-verbaal op.

Bron: Carel Bouman