Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (11/02)

Tilburg, 11 februari 2004.

Tilburger met 21 boetes ingesloten

TILBURG Een 28-jarige man uit Tilburg is gisteravond aangehouden en ingesloten. Surveillerende agenten troffen de man gisteravond aan op het Piusplein en als ze hem natrekken blijkt de man voor 21 vonnissen gesignaleerd te staan. Dat waren allemaal vonnissen van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) met een totale waarde van 2762,88 euro. Omdat de man dit niet kon betalen is hij ingesloten.

Dronken vrouw met auto van de weg gehaald

TILBURG Een 48-jarige vrouw uit Tilburg is vannacht rond tien over halféén door agenten achter het stuur van haar auto gehaald, toen bleek dat zij met te veel drank op over de Bredaseweg reed. Aan et bureau bleek dat de vrouw flink gedronken had want zij blies een alcoholpromillage van iets meer dan 2.00. Haar rijbewijs werd ingevorderd en verder kreeg de vrouw een rijverbod van 11 uur. De politie maakt proces-verbaal op.

Huiselijk geweld

TILBURG Aan het Rooseveltplein hebben agenten gisteravond rond tien over elf een 34-jarige man uit Tilburg aangehouden. Rond vijf voor halfelf kwam er bij de meldkamer van de politie een telefoontje binnen waarin melding werd gemaakt dat de ex van de Tilburger samen met haar kind was gevlucht uit haar huis aan de Rob van Spaendonckstraat in Tilburg. Daarna werd bij de politie gemeld dat de man zijn ex om het leven wilde brengen en kreeg de politie ook informatie over de auto waarin de verdachte reed.

In de Churchilllaan zien agenten de auto van de Tilburger voor het eerst rijden. Aan het Rooseveltplein zet de Tilburger zijn auto langs de kant van de weg en omdat er sprake van was dat de man een vuurwapen bij zich had, hebben de agenten de man via de uitpraatprocedure uit zijn auto gehaald. De uitpraatprocedure is een procedure die wordt toegepast bij vuurwapen gevaarlijke verdachten die dan langs een bepaald protocol uit hun auto worden gehaald. Een vuurwapen werd later overigens niet in de auto van de Tilburger aangetroffen. Bij zijn aanhouding blijkt dat de man ook onder invloed van alcohol is en aan de ademanalyse blaast de man iets meer dan 1.40 promille. In verband met dit hoge alcoholpromillage werd het rijbewijs van de Tilburger ingevorderd.

Tilburger na aso weggedrag opgepakt

TILBURG Agenten hebben gisteravond rond halfacht aan de Domein een 35-jarige man uit Tilburg aangehouden. De aanhouding werd verricht nadat een 31-jarige inwoner van Spijkenisse bij de Tilburgse politie aangifte had gedaan van poging tot doodslag. De aangehouden Tilburger veroorzaakte door zijn gedrag op de Rijksweg A58 een aanrijding, waarbij de auto van de man uit Spijkenisse van achteren door een vrachtwagen werd aangereden. De auto van het slachtoffer tolde hierdoor enkele keren om zijn as en belandde uiteindelijk tegen de vangrail. Verschillende andere weggebruikers kwamen hierdoor ook met elkaar in aanrijding. Na het zien van de aangerichte ravage reed de later aangehouden Tilburger door zonder zijn identiteit achter te laten. Aan de hand van het kenteken van de auto van de Tilburger kon de man aangehouden worden. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in.

Hennepkwekerij

TILBURG Naar aanleiding van klachten in de woonomgeving hebben agenten van het politieteam Wilhelminapark vanmorgen rond halftwaalf aan het NS-Plein een hennepkwekerij aangetroffen. Er werd hierbij een 39-jarige man uit Tilburg bij aangehouden. In de kwekerij stonden 640 planten. Daar werd een monster van genomen en de randapparatuur die in gebruik was is door de politie in beslag genomen.

Tilburger aangehouden met bijl

TILBURG Een 31-jarige Tilburger is vanmiddag rond kwart voor vier aangehouden bij het centrum voor Werk en Inkomen (CWI) aan het NS-Plein in Tilburg. De man werd daar aangetroffen met een bijl in de handen. Onder deze omstandigheden valt een bijl onder de werking van de Wet Wapens en Munitie. De man wilde met zijn bijl kracht bijzetten aan de wensen die hij had.

Tilburgse vrouw komt met de schrik vrijdag

TILBURG Een 31-jarige Tilburgse vrouw kwam vanmiddag rond halfdrie op de Burgemeester Bechtweg met de schrik vrij, toen zij bij een inhaalmanoeuvre met haar auto in de sloot belandde. De vrouw werd bij het inhalen van een vrachtauto in een flauwe bocht geconfronteerd met een tegenligger. Omdat zij haar inhaalmanoeuvre nog niet had voltooid, wilde ze weer achter de vrachtwagen gaan rijden, maar hierbij verloor ze de macht over het stuur. Haar auto ging tollen en belandde vervolgens in een slot langs de weg terecht. Door de wijze waarop de auto in de sloot belandde raakte de vrouw enigszins bekneld. Personeel van de brandweer moest er aan te pas komen. Wonder boven wonder hield de vrouw aan de aanrijding geen letsel over. Haar auto raakte total loss. De vernielde auto werd door een takelbedrijf geborgen.

Bron: Carel Bouman