Ingezonden persbericht


6b85df.gif

PERSINFORMATIE

Nieuwe lijn harddisk drives zet standaard voor geluidsniveau en schokbestendigheid

Samsung lanceert serie snelle 2,5 inch harddisk drives voor laptops

Delft, 12 februari 2004 Samsung Electronics introduceert met de SpinPoint M -serie zijn eerste lijn harddisk drives voor laptops. Laptopfabrikanten zullen de toetreding van Samsung tot dit snelgroeiende marktsegment waarderen, aangezien zij met een tekort aan 2,5 inch harddisk drives kampen. De harde schijven uit de SpinPoint M -serie hebben een opslagcapaciteit variërend van 30 GB tot 80 GB. Met een ingebouwde buffergrootte van 8 MB en 5400 rpm voldoen deze harddisks aan de behoeften van veeleisende laptopgebruikers.

De harddisk drives uit de SpinPoint M -serie zijn bijzonder snel, terwijl het energieverbruik overeenkomt met de producten die thans verkrijgbaar zijn. Bovendien zijn de harde schijven opvallend stil. Samsung heeft hiervoor een revolutionair klikmechanisme ontwikkeld, waarmee enerzijds het irritante geratel van de traditionele 2,5 inch drives verdwijnt. Anderzijds minimaliseert dit mechanisme het klikkende geluid, dat ontstaat wanneer de drive de koppen op de disk plaatst of er juist vanaf haalt. De drive die gebruik maakt van de Fluid Dynamic Bearing-motor, zet hiermee de standaard voor het geluidsniveau van harddisk drives voor laptops.

De harde schijven uit de SpinPoint M -serie zijn ontwikkeld met het oog op betrouwbaarheid. Het geavanceerde mechanisch platform en het robuuste huis minimaliseren de impact van externe schokken. Ook hiermee zet Samsung een nieuwe standaard.

Samsung verbreedt de productlijnen, zodat we kansen in de markt kunnen verzilveren, stelt Vincent van der Laan, product manager ODD & HDD van Samsung Electronics Benelux. Met de introductie van deze serie harddisk drives komen we opnieuw een stap dichter bij ons doel marktleider te worden.

De harddisk drives uit de SpinPoint M -serie zijn in maart in Nederland leverbaar.

Samsung Electronics

Samsung Electronics is met 75.000 medewerkers en 89 kantoren gevestigd in 47 landen. De onderneming behaalde in 2003 een totale omzet van ¬ 29,7 miljard en een nettowinst van ¬ 4,1 miljard. Wereldwijd is Samsung toonaangevend in geheugenchips, telecommunicatie, flat panel displays en digitale convergentietechnologie. De Koreaanse onderneming is s werelds grootste fabrikant van geavanceerde geheugenchips, TFT-LCD displays, CDMA mobiele telefoons, kleurenmonitoren, videorecorders, televisies, magnetrons en NAND flash memory. Samsung Electronics is opgebouwd uit vier business units: Digital Media Network, Device Solution Network, Telecommunication Network en Digital Appliance Network Business. In de Benelux verkoopt Samsung Electronics PC-randapparatuur, telecommunicatieproducten, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten. Het bedrijf heeft vestigingen in Delft en Wommelgem. In totaal werken circa 100 mensen bij Samsung Electronics Benelux.

Samsung is als Olympisch partner nauw betrokken bij de Olympische Spelen 2004 in Athene. Samsung is co-presenter van de eerste mondiale Olympische fakkeltocht, die op 23 juni Amsterdam aandoet. Als officiële Wireless Communications Equipment Partner ontwikkelt Samsung een geavanceerd draadloos informatiesysteem voor de organisatoren en officials van de Olympische Spelen.

Meer informatie over Samsung is te vinden op www.samsung.nl.



Ingezonden persbericht