Politie Zuid-Holland-Zuid

12/02 Ochtend Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

12-02-2004 - Persberichten District II

POLITIEONDERZOEK: ZES DRUGSDEALERS GEARRESTEERD GORINCHEM - Na onderzoek van enkele maanden heeft de recherche van politie Zuid-Holland-Zuid, district Alblasserwaard / Vijfheerenlanden zes drugsdealers (vijf mannen in de leeftijd van 19 tot 45 jaar uit Leerdam, één 23-jarige man uit Acquoy) aangehouden. Het onderzoek werd in november 2003 gestart naar aanleiding van een tip over mogelijke drugshandel door één van de verdachten. Uit het onderzoek bleek dat de aangehouden mannen dealden in cocaïne, XTC en GHB. Uit verhoor van gebruikers (klanten) bleek dat de periode waarin de mannen gedeald hebben, varieert van 1,5 jaar tot 3 jaar. Veel klanten waren afkomstig uit Leerdam of de directe omgeving hiervan. De zes zijn in voorlopige hechtenis genomen, in afwachting van de rechtszaak. Verder werden acht woningdoorzoekingen gedaan, allen met toestemming van de verdachten. Tijdens de aanhoudingen en zoekingen werden onder andere drugs, wapens en grote hoeveelheden contant geld aangetroffen. Deze zaken en een auto ter waarde van 30.000 werden in beslag genomen. Het onderzoek werd verricht in nauwe samenwerking met de regiokorpsen Utrecht, Midden- en West-Brabant en Brabant-Noord.

GESTOLEN AUTO TERUGGEVONDEN
HARDINXVELD-GIESSENDAM- De BMW X5 welke na een inbraak in een woning aan de Tonneband werd gestolen is in de loop van woensdag 11 februari 2004 in Rotterdam teruggevonden. De inbraak vond plaats op woensdagochtend, 11 februari 2004, tussen 01.15 en 06.00 uur. Twee personenautos welke voor de deur geparkeerd stonden zijn gestolen. De blauwe Lancia Phedra is nog niet teruggevonden.

VERLICHTINGSCONTROLE
GROOT-AMMERS- Tijdens een verlichtingscontrole hebben politieagenten 9 bekeuringen uitgeschreven aan fietsers die geen of geen goede verlichting hadden. De agenten hielden de controle op woensdagmorgen, 11 februari 2004, op de Veerstoep, het Schoonhovenseveer en de Veersedijk. In totaal werden bijna 100 fietsers gecontroleerd.

GORINCHEM- Tijdens een verlichtingscontrole hebben politieagenten 7 bekeuringen uitgeschreven aan fietsers die geen of geen goede verlichting hadden. De agenten hielden de controle op woensdagmorgen, 11 februari 2004, op de Concordiaweg. Eén van de overtreders zei tegen de agenten dat zijn licht het gisteren nog deed. De agenten constateerden dat er geen dynamo op de fiets zat!

DIEFSTAL PERSONENAUTO
LEERDAM- Een rode Opel Kadett Hatchback, kenteken RT-21-ZG, is vermoedelijk in de nacht van dinsdag 10 februari op woensdag 11 februari 2004 vanaf de Esdoornstraat gestolen.

SNELHEIDSCONTROLE
HARDINXVELD-GIESSENDAM- Tijdens een snelheidscontrole met de zogenaamde fotoradar op de Rivierdijk hebben politieagenten 61 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. De controle werd gehouden op woensdagmorgen, 11 februari 2004, van 07.50 tot 09.50 uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/uur. In totaal werden 484 voertuigen gecontroleerd.

BEAMER GESTOLEN
OUD-ALBLAS - Een 27-jarige man uit Gorinchem is op 11 februari om 16.00 uur aan de Koningin Wilhelminalaan te Oud-Alblas aangehouden voor diefstal van een beamer eerder die dag in een horecagelegenheid in dezelfde straat.

BELEDIGING
GORINCHEM - Agenten die te voet surveilleerden bij en op het station aan de Stationsweg te Gorinchem, spraken een hen bekende veelpleger aan op woensdagavond 11 februari en droegen hem op om het stationsgebouw te verlaten. Daarop uitte de 33-jarige man uit Gorinchem beledigingen aan het adres van de agenten, waarop hij is aangehouden.

GEEN NAAM OPGEGEVEN
GORINCHEM - Een 39-jarige inwoner van Gorinchem weigerde zijn naam op te geven toen hij een verkeersovertreding had gemaakt. Daarop is hij aangehouden op 11 februari om 20.00 uur aan de Westwagenstraat te Gorinchem.

VECHTPARTIJ
NIEUW-LEKKERLAND - Op woensdagavond 11 februari kwam om 22.30 uur een melding binnen dat er een groep mensen met messen en stokken aanwezig waren aan de Plutostraat te Nieuw-Lekkerland. Ter plekke gekomen zagen agenten dat een 17-jarige inwoner van Nieuw-Lekkerland een slaande beweging maken met een stok naar een 19-jarige inwoner van die plaats. Deze mannen en nog een 17-jarige inwoner van dezelfde plaats zijn aangehouden voor verstoring openbare orde en veiligheid. Bij controle van de auto van een van hen trof de politie een mes aan. Het mes en de stok zijn in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de vechtpartij.

VERMISTE VROUW TERECHT
ALBLASSERDAM - In de nacht van 11 op 12 februari heeft de politie intensief gezocht naar een 81-jarige vrouw die op woensdagmiddag 11 februari tussen 16.00 en 17.00 uur de dagopvang in een tehuis aan het Wilgenplein te Alblasserdam verlaten had. Sinds die tijd was niets meer van de vrouw, die dement is, vernomen. Bij de zoektocht in en rond Alblasserdam, Rotterdam en diverse ziekenhuizen in de omgeving zijn diverse politievoertuigen en een helikopter met infraroodapparatuur ingezet. Om 04.00 uur werd de vrouw bij een buurvrouw gesignaleerd; zij wist echter niet te vertellen waar zij al die tijd was geweest. Zij was erg in de war en uitgeput.

JEUGDHONK UITGEBRAND
GIESSENBURG - Het jeugdhonk aan de Kerkweg te Giessenburg is op woensdagavond 11 februari rond 23.00 uur uitgebrand. De oorzaak is waarschijnlijk brandstichting. De politie stelt een onderzoek in.