Politie Zuid-Holland-Zuid

12/02 Ochtend Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

12-02-2004 - Persberichten District I

DIEFSTAL PERSONENAUTO
DORDRECHT- In de nacht van dinsdag 10 februari op woensdag 11 februari 2004, is vanaf de Nieuwkerkstraat een witte Ford Escort, kenteken ZG-97-FJ gestolen. Surveillerende politieagenten zagen omstreeks 06.00 uur de auto rijden op de Laan der Verenigde Naties met open kofferbak met daarin een lang voorwerp. De politieagenten wisten op dat moment nog niet dat het een gestolen auto betrof. Ze achtervolgden het voertuig welke richting Zwijndrecht reed via de Brugweg. Op de Lindtsedijk verhoogde de bestuurder zijn snelheid en doofde de verlichting. Ter hoogte van de Burgemeester van t Hoffweg probeerde een tweede politieauto de wagen op te vangen. De bestuurder van de gestolen auto reed daarop recht de dijk af de Joh. Poststraat in en wist te ontkomen. Ondanks een zoekactie waarbij verschillende politieautos werden ingezet, is de auto niet gevonden.

ZWIJNDRECHT - Tijdens een surveillance op 12 februari om 03.00 uur te Zwijndrecht troffen agenten op de Jan Steenstraat twee rode Opel Kadetts aan die van diefstal afkomstig waren.Waarschijnlijk is er sprake geweest van joyriding. Een van de twee autos is inmiddels teruggegeven aan de eigenaar.

INBRAAK CAFE
DORDRECHT- Op woensdagochtend, 11 februari 2004, is tussen 01.00 en 08.00 uur ingebroken in een café aan de Noordendijk. Nadat een ventilatieluik werd weggenomen kon men binnenkomen. Binnen werden een gokautomaat en een internetkast opengebroken en ontdaan van geld. Uit de kassa verdween wisselgeld en een sigarettenautomaat werd in zijn geheel meegenomen. Ook werd snoepgoed gestolen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

DIEFSTAL PERSONENAUTO
DORDRECHT- In de nacht van dinsdag 10 februari op woensdag 11 februari 2004, is vanaf het Weeshuisplein een bruine Ford Fiësta, kenteken XY-79-BD gestolen.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN
DORDRECHT - De bedrijfsrecherche van een warenhuis aan de Voorstraat betrapte op woensdagmiddag 11 februari een 48-jarige man uit Dordrecht op het stelen van een flinke stapel sokken. De gewaarschuwde politie hield de man daarop aan en stelde hem in verzekering.

VALS RIJBEWIJS
HENDRIK-IDO-AMBACHT - Surveillerende agenten zagen op woensdagavond 11 februari twee mannen bij een tankstation aan de A16 te Hendrik-Ido-Ambacht die zich verdacht gedroegen. Bij controle bleek dat een van hen een vals rijbewijs had en dat de auto die zij bij zich houden gesignaleerd stond. De mannen, een 26-jarige Dordtenaar en een 31-jarige man uit Hilvarenbeek, werden daarop aangehouden. De auto is op last van de belastingdienst in beslag genomen.

KLAPPEN
HENDRIK-IDO-AMBACHT - Aan de OnderdijkseRijweg te Hendrik-Ido-Ambacht vroeg een 28-jarige inwoner van die plaats op 11 februari rond 22.30 uur aan een 19-jarige man uit dezelfde plaats iets over een telefoonkaart. De 28-jarige ontstak in woede en deelde een aantal stevige klappen uit aan het slachtoffer, die daarbij lichtgewond raakte aan het gelaat. Ook nam de verdachte de mobiele telefoon van het slachtoffer af. De gealarmeerde politie heeft de 28-jarige man aangehouden voor mishandeling en diefstal en vervolgens ingesloten.

OPENSTAANDE BOETE
DORDRECHT - Op de Nassauweg te Dordrecht is op 12 februari om 04.00 uur een 28-jarige Vlielander aangehouden omdat hij nog een boete open had staan en daarvoor gesignaleerd stond. De man had geen geld, maar werd geholpen doordat een vriend van hem geld ging halen en de boete voor hem betaalde later die nacht. Daarop is de Vlielander heengezonden.

BEDREIGING
DORDRECHT - Een 15-jarig meisje uit Dordrecht is in de bus in de Grotekerksbuurt te Dordrecht op woensdagmiddag 11 februari door drie meisjes bedreigd met een mes. Toen zij uitstapten gaven de drie het slachtoffer elk nog een klap toe. De politie stelt een onderzoek in.

WINKELDIEVEGGES
DORDRECHT- Alert personeel van een warenhuis aan de Joh. De Wittstraat te Dordrecht heeft op woensdagmiddag 11 februari twee meisjes van 12 en een van 13 uit Dordrecht betrapt op het stelen van sieraden. Eerder die dag hadden zij ook bij andere winkels sieraden en prullaria weggenomen. De politie bekijkt in het kader van haar jeugdbeleid welke aanpak voor de jonge meiden het meest op zijn plaats is.

Aan het eind van diezelfde middag is in hetzelfde warenhuis nog een 52-jarige Dordtse aangehouden voor diefstal van een trui. Het personeel heeft haar overgedragen aan de politie.