Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Frank Boekel nieuwe EMEA Marketing Directeur Fujitsu Services

Maarssen, 12 februari 2004

Frank Boekel (40) is per 1 februari 2004 benoemd als EMEA Marketing Directeur bij Fujitsu Services. De afgelopen vijf jaar was hij Algemeen Directeur van Fujitsu Services B.V. in Nederland. In zijn nieuwe functie is Boekel verantwoordelijk voor het definiëren en implementeren van een coherente marketingstrategie ter ondersteuning van de groeidoelstellingen van Fujitsu Services in de EMEA-regio. Beoogd opvolger van Boekel als Algemeen Directeur van Fujitsu Services B.V. is Andy Jarman. (46). Jarman is op dit ogenblik verantwoordelijk voor de internationale retailstrategie van Fujitsu Services.

Grootste wapenfeit van Boekel als Algemeen Directeur is de succesvolle transformatie van Fujitsu Services B.V. (voorheen: ICL Nederland) van hardwareleverancier in IT-dienstverlener. De scheidend directeur is trots op wat de Nederlandse organisatie de laatste jaren bereikt heeft: "Fujitsu Services heeft in een relatief korte tijd zijn naam gevestigd als leverancier van IT-outsourcing-services. Daarnaast hebben we onze positie als systems integrator en leverancier van business solutions voor de logistieke en retailmarkt verder versterkt." Vooral de outsourcing-activiteiten floreren. Mede daardoor is het aantal medewerkers in 2003 met maar liefst tien procent gegroeid.

"Ons succes in IT-outsourcing hebben we te danken aan duidelijk gedefinieerde business offerings," stelt Boekel. "We hebben geprobeerd een brug te slaan tussen onze vroegere hardwareactiviteiten en onze huidige IT-outsourcing-activiteiten door klanten een groeimodel aan te bieden: van Technology Integration Services naar Infrastructure Outsourcing Services, inclusief een aantal tussenstappen. Daarbij leveren wij klanten eerst services die erop gericht zijn hun IT-omgeving beter beheerbaar te maken en vervolgens Remote Systems Management Services waarbij we het beheer van hun servers en netwerken overnemen. Zo nodig leveren we ook Helpdesk Management Services. Ons streven is een steeds groter gedeelte van het IT-beheer voor klanten uit te voeren. Dit model is aangeslagen. Het is ons niet alleen gelukt de meeste ICL-klanten te behouden, maar ook om vele nieuwe klanten te winnen. We denken dat deze aanpak ook in andere landen kans van slagen heeft. Mijn nieuwe functie als EMEA Marketing Directeur zie ik daarom als een uitdaging."

Ook internationaal gaat het goed met Fujitsu Services. "De grote opdrachten die we onlangs in de wacht wisten te slepen bij Lufthansa, Thales, Vodafone, Innland Revenu (de Engelse belastingdienst) en de National Health Service, hebben ervoor gezorgd dat ons bedrijf momenteel flink in de lift zit. Van die opdrachten profiteert ook de Nederlandse organisatie. Een deel van de werkzaamheden zullen namelijk door het internationale Infracentre, dat zich bezighoudt met Remote Systems Management, en onze meertalige Helpdesk in Maarssen worden uitgevoerd," zegt Boekel. "Alles bij elkaar ben ik er dan ook van overtuigd dat Fujitsu Services in Nederland de komende jaren zal doorgroeien tot een IT-speler van formaat."

Corporate informatie Fujitsu Services

Fujitsu Services is het Europese IT-services-onderdeel van Fujitsu Limited, een van 's werelds grootste IT-concerns. Op het gebied van IT-services neemt Fujitsu wereldwijd de derde plaats in.

Fujitsu Services ontwerpt, bouwt en beheert IT-infrastructuren voor organisaties uit diverse sectoren en specifieke business solutions voor de logistieke en retailmarkt. Hierbij heeft Fujitsu Services als doel de prestaties van organisaties te verbeteren, zodat zij hun klanten innovatiever, sneller, slagvaardiger en efficiënter kunnen bedienen.

Bij Fujitsu Services in Nederland zijn ruim 850 IT-specialisten werkzaam. Daarvan zijn er 200 actief bij de internationale Helpdesk en het Infracentre, van waaruit op afstand IT-systemen en -infrastructuren worden beheerd. Fujitsu Services heeft samenwerkingsverbanden met onder andere Fujitsu Siemens Computers, HP, Sun, Cisco, Microsoft en Oracle.

Meer informatie: http://nl.fujitsu.com