Politie Gelderland-Midden

Arnhem - man bedreigt agenten op snelweg

Publicatiedatum: 12-02-2004

De politie heeft donderdagnacht op de autosnelweg A-325 tussen Arnhem en Elst een 19-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van ondermeer bedreiging. Een beveiligingsmedewerker was het omstreeks drie uur 's nachts opgevallen dat er een voetganger over de vluchtstrook van de A-325 liep. Toen hij de man aansprak zou deze de spiegel van zijn dienstauto hebben vernield, waarop de beveiligingsmedewerker de politie waarschuwde. De Arnhemmer zou vervolgens een van de agenten hebben aangevallen, waarop hij werd aangehouden. Daarna zou hij de agenten hebben bedreigd met geweld en beledigd door een van hen in het gezicht te spugen. De Arnhemmer bleek kennelijk onder invloed van alcohol en werd ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wolfheze - duur plasje

Publicatiedatum: 12-02-2004

Het urineren op straat is een 38-jarige Arnhemmer donderdagnacht op de Wolfhezerweg in Wolfheze duur komen te staan. Surveillerende agenten zagen de Arnhemmer even na één uur 's nachts op straat voor zijn auto urineren. Nadat de agenten de man wilden aanspreken zagen zij hem wegrijden. Daarbij viel de agenten het slingerende rijgedrag van de Arnhemmer op, waarna zij hem lieten stoppen. De agenten roken alcohol, waarna de Arnhemmer aan de ademanalyse werd onderworpen. Bij de man werd een alcoholpromillage gemeten van 1,57. Dat is een hoeveelheid van ruim driemaal de toegestane hoeveelheid. Voor de agenten reden het rijbewijs van de Arnhemmer in te vorderen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - vijf auto's op elkaar: twee gewonden

Publicatiedatum: 12-02-2004

Op de Pleijweg, ter hoogte van de kruising met de Westervoortsedijk in Arnhem, zijn woensdagavond vijf auto's op elkaar gebotst. Twee bestuurders, een 28-jarige vrouw uit Arnhem en een 29-jarige man uit Zutphen liepen daarbij nekletsel op en zijn naar het Rijnstate-ziekenhuis vervoerd. Het ongeval deed zich even voor zes uur 's avonds voor, toen een 24-jarige man uit Doesburg te laat opmerkte dat er enkele auto's voor hem stilstonden. Hij botste achterop de rij wachtende auto's. Een achter de Doesburger rijdende automobilist, een 39-jarige man uit Ede, merkte de aanrijding voor hem te laat op en botste er achterop.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---