Organisatie ter Verbetering van de Binnenvisserij


Punt Uit video over vissen

Onderwijsprogramma voor groep 7 en 8

12-2-2004
Onlangs ontvingen 2200 basisscholen een videoband met als onderwerp vissen. De video is door samenwerking van de OVB en de NVVS met het bedrijf Virtual School tot stand gekomen. De video is het hoofdbestanddeel van een lesprogramma waarin kinderen kennismaken met de wereld van Vis en Water.

Virtual School maakt, onder de naam Punt Uit, multimediale onderwijsprogrammas voor de groepen 7 en 8 van de basisscholen in Nederland. De programmas van Punt Uit bestaan uit een videofilm, internet en een magazine voor de leerkrachten en sluiten naadloos aan op de bestaande lesprogrammas voor de basisschool.

Opname voor Puntuit-tv met de basisschool de Korevaar te Nieuwegein

In de video wordt informatie gegeven over de Nederlandse zoetwatervissen, hun leefomgeving en de sportvisserij. Maar er gaan ook kinderen zelf aan de slag. Kinderen van de School van de Week zijn aanwezig bij een visserijkundig onderzoek en interviewen een deskundige. In de klas proberen kinderen aan de hand van een zoekkaart vissen te herkennen. Ondertussen gooit een van de presentatoren haar eerste hengeltje uit.

Het OVB Vis & Water Jeugdpakket Zoetwatervissen, dat kinderen kennis laat maken met het leven onder de waterspiegel, is meegestuurd naar de scholen. Het jeugdpakket bestaat uit een werkboek en drie zoekkaarten. In het werkboek leren kinderen onze zoetwatervissen pas echt goed kennen. Hoe zit een vis in elkaar? Hoe komt ie aan zijn kleuren? Hoe ziet het huis van de vis er eigenlijk uit? En hoe zouden mensen eigenlijk met vissen om moeten gaan? Als ze klaar zijn met het werkboek, weten ze er alles van! Ga voor meer informatie over het jeugdpakket naar www.vissenschool.nl.