Gemeente Kampen

Kandidaat organisatie Special Olympics 2006

Zwolle Kampen Netwerkstad in halve finale

Dit is een gezamenlijk persbericht van Kampen en Zwolle

Zwolle en Kampen hebben zich kandidaat gesteld voor de organisatie van de Special Olympics in 2006. Vandaag, donderdag 12 februari, brengt een visitatiecommissie van Special Olympics Nederland een werkbezoek aan Kampen en Zwolle. Tijdens dit werkbezoek wordt een aantal verblijfs- en sportaccommodaties bezocht in beide steden. De commissie wordt ontvangen door de wethouders van sport, J. Hagedoorn van Zwolle en H. Breman van Kampen en een werkgroep die de presentatie heeft voorbereid. Zwolle en Kampen zijn tot de laatste vier kandidaten doorgedrongen. In de race zijn nog Tilburg, Den Helder en de combinatie Hoogezand, Sappemeer, Veendam. Op basis van haar bevindingen laat de commissie binnenkort weten of de Netwerkstad tot de laatste twee kandidaten behoort. Deze worden uitgenodigd voor een finale-presentatie. De Special Olympics vinden plaats in juni 2006.

Zwolle en Kampen hebben zich als Netwerkstad vorig jaar aangemeld als kandidaat voor de organisatie van de Special Olympics in 2006. De Special Olympics is een tweedaags sportevenement voor sporters met een verstandelijke beperking. Aan dit evenement, dat elke twee jaar wordt gehouden, nemen zon 800 sporters deel uit ons land. Special Olympics Nederland is onderdeel van een internationale organisatie, die sport voor mensen met en verstandelijk beperking organiseert. Inmiddels worden 26 officieel erkende zomer- en wintersporten aangeboden.

Zwolle en Kampen beschikken over een breed scala aan goede sportaccommodaties.

Daarnaast is er in de regio capaciteit voor de huisvesting van de sporters en hun begeleiders. Nog een sterk argument bij hun kandidatuur is dat Zwolle en Kampen bij de organisatie van dit evenement nauw samenwerken met studenten van de Hogeschool Windesheim, de ROCs Landstede en Deltion, vrijwilligers en organisaties op het gebied van aangepast sporten.

Al deze accommodaties, faciliteiten en de organisatie staan tot in detail omschreven in een zo genoemd bidbook, dat de Netwerkstad afgelopen september heeft aangeboden aan de Nebas/NSG, de organisator van de Special Olympics.

Special Olympics Nederland heeft inmiddels laten weten dat naast het toch al ruime en kwalitatieve aanbod van Kampen en Zwolle, de accommodaties voor het zwemmen, paardensport en de mogelijkheden voor watersport hoog scoren.

Tijdens het werkbezoek aan Zwolle en Kampen gaat het gezelschap onder meer naar De Bron in Dalfsen, sportpark het Hooge Laar en de Hogeschool Windesheim in Zwolle; en in Kampen manege Stichting Hippisch Centrum en kanocentrum de Skonenvaarder.