Gemeente Den Helder

12-02-2004
Stop huiselijk geweld

Bent u slachtoffer of getuige van huiselijk geweld? Of vraagt u zich af hoe u iemand in uw omgeving kunt helpen die slachtoffer is? Bel dan met de Informatielijn Huiselijk Geweld: 072 5 613 614. Het telefoonnummer is 24 uur per dag bereikbaar voor advies en is volledig anoniem.

Deze informatielijn is onderdeel van SOS Telefonische Hulpdienst. Er werken deskundige mensen die naar u luisteren en samen met u naar een oplossing zoeken. Als u dat wilt, verwijzen ze u door naar een hulpverleningsinstantie.

Zwijgen is fout, spreken is goud
Huiselijk geweld speelt zich af achter de voordeur. Verborgen en onzichtbaar. Praten over huiselijk geweld is niet vanzelfsprekend. Dat is privé, daar hoor je je niet mee te bemoeien wordt er dan gedacht. En dat is waar het fout gaat. We moeten er wel over praten, hoe moeilijk het ook is. We moeten erover praten om de problemen van vrouwen kinderen en mannen helpen op te lossen. De andere kant uitkijken en zwijgen helpt niet. Spreken is nodig om huiselijk geweld te stoppen.

Veel slachtoffers
Huiselijk geweld komt veel voor en beperkt zich niet tot een bepaalde groep mensen. Je vindt het in alle rangen en standen. In alle culturen en leeftijdsfasen. Bijna de helft van alle Nederlanders is ooit slachtoffer geweest. Iets meer dan een kwart moet er zelfs dagelijks of wekelijks onder lijden. Naar schatting sterven in Nederland jaarlijks zestig tot tachtig vrouwen, vijfentwintig mannen en vijftig kinderen als gevolg van huiselijk geweld. Ook in uw omgeving komt het voor.

Meer informatie vindt u op www.stophuiselijkgeweld-nhn.nl