Ingezonden persbericht


Persbericht

LeasePlan blij met doel plannen Hofstra

Structurele oplossing van het fileprobleem

Almere, 12 februari 2004 - LeasePlan juicht het doel van de plannen van VVD-Tweede-Kamerlid Pieter Hofstra om de infrastructuur structureel beter te financieren toe! Op het gebied van aanleg, het onderhoud en de verbetering van de weginfrastructuur is nog veel te doen, daar moeten dus goede plannen voor gemaakt worden.

"De plannen van de heer Hofstra spreken ons zeker aan. Wij stellen echter aan de invoering van een infraheffing nadrukkelijk wel de voorwaarden dat de belangen van de zakelijke automobilisten prioriteit krijgen. Als 'veelrijders' dragen zij straks de zwaarste lasten. Zij moeten dus direct de voordelen in de vorm van tijdwinst ervaren en de invoering van een kilometerheffing mag voor hen geen lastenverzwaring met zich meebrengen. Het wegnemen van knelpunten in de weginfrastructuur in de economisch centra moet dus voorrang krijgen", aldus Peter Verkuyl, directievoorzitter LeasePlan Nederland N.V.

Naast het investeren in de weginfrastructuur stelt LeasePlan een aantal andere voorwaarden aan de invoering van de plannen van Hofstra. "Zo willen we vrijstelling van de infraheffing gedurende de periode dat de BPM-afschrijvingsperiode op een voertuig geldt (negen jaar). Anders zouden alle autobezitters, inclusief de leasemaatschappijen dubbele belasting betalen. En om grote verschuivingen in de samenstelling van het Nederlandse wagenpark te voorkomen, moet de infraheffing naar brandstofsoort gedifferentieerd worden", aldus Verkuyl.

LeasePlan neemt graag samen met de VNA deel in overleg om deze plannen verder vorm te geven om zo op te komen voor de belangen van de zakelijke automobilist.


- Einde persbericht -



Ingezonden persbericht