Politie Zaanstreek-waterland


09-FEB-04
loc.: WIJDEWORMER

Getuigen gezocht van auto-inbraken

In de nacht van zondag 8 op maandag 9 februari is in Wijdewormer ingebroken in een aantal auto's. De politie is op zoek naar getuigen. Uit auto's die geparkeerd stonden op de De Grootweg, de Hallerweg en de Tjadenweg werden autoradio's en cd's gestolen. Op de Tjadenweg werd uit een andere auto daarnaast ook nog twee speakers, een woofer en kleding gestolen. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met het politiewijkteam Wormerland via 0900-8844.

10-FEB-04
loc.: ZAANDAM

Jongen (16) aangehouden voor bedreiging leraren

De politie heeft een 16-jarige jongen aangehouden nadat hij via e-mail een aantal leraren van een school in Zaandam met de dood had bedreigd. De verdachte had op 24 januari op de internetsite van de school een bericht achtergelaten met een bedreigende tekst gericht tegen drie leraren. De jongen was vorig jaar van de betreffende school gestuurd en de drie leraren waren bij deze beslissing betrokken geweest. De verdachte werd afgelopen dinsdag in zijn woning aangehouden. De woning werd doorzocht en de computer van de verdachte werd in beslag genomen. De 16-jarige zal op 13 februari voorgeleid worden aan de Rechter Commissaris.

15:07 11-FEB-04
loc.: WORMERVEER, ZAANWEG

Letsel bij val met snorfiets

Bij een uitwijkmanoeuvre kwam een 46-jarige vrouw uit Wormerveer ten val met haar snorfiets. Het slachtoffer liep een hoofdwond op en moest zich laten behandelen in ziekenhuis de Heel.

15:10 11-FEB-04
loc.: ZAANDAM, MIDDELLANDSE ZEE/ BRIGANTIJNSTRAAT

Dronken doorrijder aangehouden

Na een botsing tussen twee auto's is een 41-jarige Zaandammer aangehouden. De Zaandammer reed op de kruising Middellandse Zee/ Brigantijnstraat tegen de achterkant van een auto aan die stilstond om voorrang te verlenen aan een andere auto. Hij liet vervolgens zijn auto staan en ging te voet verder. De politie kon hem op de E. Heimansstraat aanhouden. De Zaandammer blies 815 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd waarna hij ter ontnuchtering werd ingesloten.

18:00 11-FEB-04
loc.: ZAANDAM, KONING DAVIDSTRAAT

Man bedreigt brandweer en politie met mes

Een 52-jarige man is aangehouden omdat hij een brandweerman en politiemensen bedreigde met een mes. Brandweer en politie waren gealarmeerd vanwege een brand in de woning van de verdachte. Toen zij arriveerden stond de woning vol rook, maar was er geen brand meer. De rookontwikkeling werd veroorzaakt door een pan die stond aan te branden. De man was nog in de woning, maar wilde de deur niet opendoen. Toen een brandweerman via een openstaand raam naar binnen wilde gaan, werd hij door de verdachte bedreigd met een mes. Politiemensen sloegen vervolgens een ruit in, waarop de verdachte op hen afkwam met een mes in zijn handen. Hij werd hierop gepepperd, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.


17:20 11-FEB-04
loc.: ZAANDAM, SYMON SPIERSWEG

Aanhoudingen voor winkeldiefstal

Twee Amsterdammers (35 en 48 jaar) werden bij een bouwmarkt aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. In hun fouillering werden rolmaten, zaagjes, lampjes en bitjes voor een boormachine aangetroffen. De verdachten betaalden de gestolen spullen en de opgelegde sanctie. Daar de verdachten zich echter niet afdoende konden identificeren zijn ze na verhoor voor de diefstal overgedragen aan de vreemdelingendienst. Onderzoek naar hun identiteit en verblijfstatus toonde aan dat beide mannen illegaal in Nederland verblijven. Beide verdachten zijn in vreemdelingen bewaring gesteld in afwachting van hun uitzetting.

23:16 11-FEB-04
loc.: WORMER, TORENLAAN

Man aangehouden na mishandeling

Een 38-jarige man uit Wormer werd aangehouden op verdenking van mishandeling van een 72-jarige plaatsgenoot. De verdachte klampte het slachtoffer, die zijn hond aan het uitlaten was, aan en hield hem aan de praat met een warrig verhaal. Toen de man weg wilde lopen kreeg hij van de vermoedelijk verwarde verdachte een paar vuistslagen en werden hij en zijn hond geschopt. Twee voorbijgangers wisten de mishandeling te beëindigen en de politie te waarschuwen. Een van deze omstanders kreeg daarbij zelf ook nog enige vuistslagen te incasseren.
Het 72-jarige slachtoffer moest zich laten behandelen bij een EHBO post van een ziekenhuis in Amsterdam.

13:00 12-FEB-04
loc.: ZAANDAM, KONINGSDIEP

Belediging en openbare dronkenschap

Een surveillerende motordiender werd door een 34-jarige Zaandammer getrakteerd op een opgestoken middelvinger en een arsenaal aan scheldwoorden en verwensingen. Ook argeloze voorbijgangers kregen de volle laag. De man bleek bij een nadere kennismaking dronken te zijn.
Hij werd aangehouden voor belediging en de openbare dronkenschap en ter ontnuchtering en het krijgen van een proces verbaal overgebracht naar een politiebureau.

14:12 12-FEB-04
loc.: ZAANDAM, ZEEMANSSTRAAT

Twee aanhoudingen voor bedreigen parkeercontroleurs

Twee 22-jarige Amsterdammers werden aangehouden voor belediging en bedreiging van twee medewerkers van Parkeerbeheer. De heren waren het niet eens met hun bekeuring voor het niet betalen van het parkeergeld waarop zij de handhavingambtenaren uitscholden en tevens bedreigden.

---- --