Gemeente Den Helder

12-02-2004
Openbare kennisgevingen week 7

Ingediende bouwaanvragen
Burgemeester en wethouders hebben aanvragen om een bouwvergunning ontvangen voor:

-Van Hogendorpstraat 56, voor het optrekken van de achtergevel en het plaatsen van een kap op de woning (ontvangen 30 januari 2004);
-Rijksweg 77, voor het vernieuwen van de garage/berging bij de woning (ontvangen 30 januari 2004);

-Koningstraat 89, voor het herinrichten van het pand tot grand café (ontvangen 3 februari 2004);

-Boterzwin 2313, voor het uitbreiden van de woning (ontvangen 3 februari 2004);

-Malzwin 2527, voor het plaatsen van een erfafscheiding bij de woning (ontvangen 3 februari 2004);

-Beukenkampstraat 15, voor het uitbreiden van de verdieping op de woning (ontvangen 3 februari 2004);

-Meester Daarnhouwerstraat 1, voor het bouwen van een praktijkruimte voor tandheelkunde (ontvangen 3 februari 2004);
-Fazantenstraat 47, voor het bouwen van een berging achter de woning (ontvangen 4 februari 2004);

-Kruiszwin 5617, voor het uitbreiden van de woning (ontvangen 4 februari 2004);

-Weststraat 88B, voor het wijzigen van de zolderverdieping van de woning (ontvangen 5 februari 2004);

-Malzwin 1410, voor het verbouwen en uitbreiden van de woning (ontvangen 5 februari 2004).
Het gaat hier om een bekendmaking als bedoeld in artikel 41 van de Woningwet. De bouwplannen zijn in behandeling en liggen mogelijk om advies bij verschillende afdelingen en/of diensten. Ze liggen dus niet ter inzage. Wenst u informatie over een van deze bouwplannen, maak dan eerst een telefonische afspraak met het team Vergunningen van de afdeling Veiligheid, Vergunningen en Handhaving, telefoon (0223) 678623.

Verleende bouwvergunningen
Burgemeester en wethouders hebben een bouwvergunning verleend voor:
-Brakkeveldweg 102, het verbouwen en uitbreiden van de woning (verzenddatum 3 februari 2004);

-Spoorstraat 22-24, het wijzigen van de voorgevel van het bedrijfspand (verzenddatum 3 februari 2004);

-Brakkeveldweg 80, het verbouwen en uitbreiden van de woning (verzenddatum 3 februari 2004);

-Van Foreestweg 2BB, het bouwen van een woning met garage (verzenddatum 3 februari 2004);

-Nieuwstraat 58, het verbouwen en uitbreiden (met een extra verdieping) van de woning (verzenddatum 3 februari 2004). Bent u door het verlenen van de bouwvergunningen rechtstreeks in uw belangen getroffen dan kunt u binnen zes weken na de verzenddatum van de beslissing bezwaar indienen bij Burgemeester en Wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder. Doet u dit tijdig dan kunt u bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Alkmaar (Postbus 251, 1800 BG) schorsing van dit besluit aanvragen.

Sloopvergunningen
Burgemeester en wethouders hebben een (sloop)vergunning verleend voor:
-Cornelis de Houtmanstraat 10/10a, het verwijderen van de asbesthoudende zijwangen van de dakkapellen op het voorgeveldakvlak van het pand;

-Van Foreestweg 1B, voor het gedeeltelijk verwijderen van de asbesthoudende beschoeiing langs de waterkant.

Verleende Vrijstellingen
Burgemeester en wethouders hebben vrijstelling verleend voor:
- Hulkstraat 14 en 16, het wijzigen van het gebruik van de woningen/het woongebouw in een vorm van bijzonder wonen voor het project Begeleid Wonen (verzenddatum 5 februari 2004). Bent u door het verlenen van deze vrijstelling rechtstreeks in uw belangen getroffen, dan kunt u binnen zes weken na de verzenddatum van de beslissing bezwaar indienen bij Burgemeester en Wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder. Als u van mening bent dat spoed, gelet op uw belangen, het treffen van een voorlopige voorziening vereist, dan kunt u deze voorziening aanvragen bij de Voorzieningenrechter van de Arrondissement rechtbank in Alkmaar, Postbus 252, 1800 AG Alkmaar.

Voorbereidingsbesluit
De gemeenteraad heeft verklaard dat, bij besluit van 21 januari 2004, nr. 3/RWO, dat bestemmingsplannen worden voorbereid voor:
- de gebieden gelegen aan de Spoorgracht 24/Gasstraat 5, 5a en 5b, Bastiondreef 4, het Nieuwe Haventerrein aan de Gibraltarweg (op het zogenaamde AKerststalletje@) en de Parkstraat 20 AA. Het besluit is 22 januari 2004 in werking getreden. U kunt het besluit en de tekeningen inzien op werkdagen van 8.00 tot 14.00 uur bij de afdeling Ruimte, Wonen en Ondernemen aan de Drs. F. Bijlweg 1. Ook kunt u het besluit op donderdag van 17.00 tot 19.30 uur inzien bij het Centraal Informatie Punt in de hal van het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg 20.
U kunt, als belanghebbende, binnen zes weken na datum van publicatie van dit besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de gemeenteraad. Het bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Als u van mening bent dat spoed, gelet op uw belangen, het treffen van een voorlopige voorziening vereist, dan kunt u deze voorziening aanvragen bij de Voorzieningenrechter van de Arrondissement rechtbank in Alkmaar, Postbus 252, 1800 AG Alkmaar.

Agenda welstandscommissie
Op donderdag 19 februari 2004 beoordeelt de commissie de volgende bouwplannen:

-Vogelzand 2271, voor het verbouwen en uitbreiden van de woning;
-Gentiaan 27, voor het verbouwen en uitbreiden van de recreatiewoning;
-Tillenhof 10, voor het bouwen van een garage/berging naast de woning;
-Badhuisstraat 86c, voor het verbouwen en uitbreiden van de woning;
-Lijsterstraat 28, voor het uitbreiden van de woning;
-Begoniastraat 15, voor het bouwen van een berging/hobbyruimte;
-Sportlaan 52, voor het verbouwen en uitbreiden van de woning;
-Landmetersweg 155, voor het wijzigen van de voor- en achtergevel van de woning;

-Van Hogendorpstraat 21, voor het legaliseren van een woonruimte;
-Langevliet 81, voor het gedeeltelijk vernieuwen en vergroten van een kantoorgebouw;

-Malzwin 1102, voor het uitbreiden van de woning;
-H. Treubstraat 8, voor het bouwen van een serre aan de woning;
-Orchis 6, voor het maken van een kap op de recreatiewoning;
-Bloemstraat 8, voor het verbouwen van de bergruimte op de eerste verdieping tot woonruimte;

-Mariëndal, voor het bouwen van een uitkijktoren;
-Abel Tasmanstraat 6, voor het verbouwen en uitbreiden van de woning;
-Vlamingstraat 54, voor het uitbreiden van de woning;
-De Ruijterstraat 55, voor het verbouwen en uitbreiden van de woning;
-Marsdiepstraat 44, voor het uitbreiden van de woning;
-Lichtbaaklaan 9, voor het maken van een kap op de garage. Sportlaan 52, voor het verbouwen van de woning en het verhogen van de kap;
Marsdiepstraat 44, voor het uitbreiden van de woning. N.B.: de welstandstoets is een van de facetten van de bouwplanbeoordeling. Behandeling van een bouwplan door de welstandscommissie houdt niet in dat reeds aan de overige toetsingscriteria is voldaan. Aan de behandeling in de vergadering van de welstandscommissie kunt u dan ook geen rechten ontlenen.

VERKEERSZAKEN
Gehandicaptenparkeerplaatsen
Burgemeester en wethouders hebben besloten dat een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats wordt aangelegd:

- in de Zeeloodsenlaan naast nummer 8C

- op het Julianaplein op de zesde parkeerplaats ten oosten van de toegang tot het wooncomplex met de nummers 23 -120 De gehandicaptenparkeerplaats wordt aangegeven met bord E6 van Bijlage I van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990, met onderbord waarop het kenteken van een motorvoertuig staat.

Parkeerverboden
Burgemeester en wethouders hebben besloten een parkeerverbod in te stellen in de Noordzeestraat tegenover de inrit naast nummer 113. De inrit geeft toegang tot het pleintje met de garages. Dit parkeerverbod wordt aangegeven door een onderbroken gele streep, volgens het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990, en wordt aangebracht over een afstand van ongeveer 19,50 meter. Het parkeerverbod geldt vanaf de hoek van de straat tot aan nummer 113.

Bezwaren tegen bovengenoemde besluiten kunt u tot 25 maart 2004 indienen. Het bezwaarschrift stuurt u naar Burgemeester en Wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder. De stukken kunt u tot 18 maart 2004 inzien bij de afdeling Stadsbeheer, Drs. F. Bijlweg 1, Den Helder.

Beleidsregels WWB
Door de invoering van de Wet werk en bijstand (WWB) per 1 januari 2004, is een aantal beleidsregels gewijzigd of aangepast (college besluit d.d. 15 december 2004). De wijzigingen / aanpassingen hebben betrekking op:

1. Intrekking van vergoeding voortgezet onderwijs, strippenkaart en categoriale bijzondere bijstand duurzame gebruiksgoederen voor minima jonger dan 65 jaar. De ouderbijdrage basisschool wordt vergoed op basis van werkelijke kosten;

2. Intrekking categoriale vergoeding cursussen Avalon. Aanvragen worden in het vervolg individueel getoetst.

3. Als u met toepassing van artikel 50 WWB recht heeft op algemene of bijzondere bijstand dan dient u, als belanghebbende, mee te werken aan het vestigen van een krediethypotheek. De bijstand wordt in de vorm van een geldlening verstrekt als:

- de overwaarde minder dan 5.000 bedraagt,

- de bijzondere bijstand verstrekt over een jaar minder bedraagt dan het wettelijke minimumloon (art. 37 eerste lid WWB) In geval van een nieuwe aanvraag binnen één jaar na beëindiging van de bijstand onder verband van krediethypotheek, dan wordt de bijstand weer verleend met toepassing van het laatst gevestigde pand- of hypotheekrecht. De lening moet in zijn geheel worden terugbetaald en bij het niet nakomen van de terugbetaling is de wettelijke rente verschuldigd.
Bedraagt de overwaarde van de woning, woonschip of woonwagen 265.473 of meer, dan wordt tegeldemaking dan wel bezwaring van het eigendom verlangd.

4. De verordening Subsidiebeleid WIW en vrijlating Abw, IOAW en IOAZ, is vanaf 1 januari 2004 ingetrokken. De afbouw van toegekende premies zoals sociale activering, stages, vacatiegelden en het toezichthouderproject Woningstichting, worden afgebouwd conform artikel 9 IWWB. De Scholingspremie wordt niet meer verstrekt voor opleidingen die begonnen zijn na 1 januari 2004 en de aanspraak op de uitstroompremie wordt in 2004 afgebouwd.

5. Belangehebbenden die op of na 1 januari 2004 in deeltijd gaan werken kunnen in aanmerking komen voor een vrijlating op grond van artikel 31, tweede lid onder o WWB. Deze vrijlatingsregeling is tijdelijk. Een samenloop van de overgangsregeling inkomstenvrijlating Abw en vrijlating WWB is uitgesloten.

6. Het bestaande beleid terugvordering en verhaal blijft gehandhaafd in afwachting van het nieuw, nog vast te stellen, beleid.

Kapvergunningen
Burgemeester en wethouders hebben een verzoek voor een kapvergunning ontvangen van:

- Boterrug, voor het kappen van een els, in het openbaar groen voor de woning van Malzwin 1108;

- Javastraat 20, voor het kappen van een esdoorn, achter de woning;
- Berkenlaan 4, voor het kappen van twee iepen, naast de woning;
- Bremstraat 12, voor het kappen van een conifeer, voor de woning;
- Badhuisstraat 70, voor het kappen van een alnus, naast de woning. Zienswijzen over de vergunning kunt u schriftelijk vóór donderdag 19 februari 2004 indienen bij Burgemeester en Wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder.

Burgemeester en wethouders hebben een kapvergunning verleend aan:
- Asterstraat 2 en 4, voor het kappen van twee berken, voor de woning;
- Kanaalweg, voor het kappen van een iep, in het openbaar groen langs de gracht ter hoogte van nrs. 131/133, met herplantverplichting;
- Kerkhoflaan 4, voor het kappen van twee populieren, naast het personeelsonderkomen op de algemene begraafplaats, met herplantverplichting.
Bezwaar tegen het verlenen van deze vergunning kunt u schriftelijk tot zes weken na de datum van publicatie van de vergunning indienen bij Burgemeester en Wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder. De stukken kunt u inzien bij de afdeling Ruimte, Wonen en Ondernemen, team beleidsontwikkeling, Drs. F. Bijlweg 1, Den Helder.

DEN HELDER, 12 februari 2004.
drs. J.M. Staatsen, burgemeester.
A.J. van den Berg, loco-secretaris.