Politie Gelderland-Midden

Elst, Verdachte schietpartij Kempke aangehouden
Publicatiedatum: 12-02-2004

Het rechercheonderzoek naar de schietpartij die in de nacht van vrijdag 31 oktober op zaterdag 1 november plaatsvond op parkeerplaats het Kempke in Elst, heeft een belangrijke impuls gekregen. Dinsdagochtend werd in Arnhem een man aangehouden die ervan wordt verdacht bij de schietpartij betrokken te zijn.

Het slachtoffer van de schietpartij zat die nacht in zijn op het Kempke geparkeerde auto toen hij rond 23.30 uur werd overvallen door twee daders. Eén van hen heeft het slachtoffer meerdere malen beschoten, waardoor hij ernstig gewond raakte. Het direct opgestarte rechercheonderzoek leidde lange tijd niet tot verdachten in deze zaak. Op 12 januari 2003 werd de zaak behandeld in het Tv-programma Opsporing Verzocht. Van beide daders werden aan de hand van de verklaringen van het slachtoffer compositietekeningen gemaakt en in het programma getoond. Hierop zijn meerdere reacties bij de politie binnengekomen. Ondermeer aan de hand van deze tips kon er dinsdagochtend een verdachte worden aangehouden.

De verdachte wordt momenteel gehoord en zal morgen worden voorgeleid aan de rechter commissaris. Deze zal beslissen of de man voor een periode van nog eens tien dagen in bewaring zal worden gesteld. Op dit moment kunnen nog geen verdere mededelingen worden gedaan over de leeftijd en woonplaats van deze verdachte. Zodra het onderzoek dit toelaat zullen deze alsnog volgen. Maandagavond 16 februari zal de zaak opnieuw onder de aandacht worden gebracht in Opsporing Verzocht, waarbij de laatste stand van zaken in het onderzoek wordt vermeld.

Het rechercheonderzoek gaat intensief verder. Meerdere aanhoudingen worden daarin niet uitgesloten.

voor nadere informatie:
Miriam van de Geer
Politiedistrict Rivierenland
0316-368031

---