Dienstenbond CNV

Dienstenbond en werkgevers optiek komen dichter bij elkaar 12-02-2004

Bonden en werkgevers van de optiekbedrijven hebben afgelopen woensdag, 11 februari, weer met elkaar om de tafel gezeten. In constructieve gesprekken zijn wij weer wat dichter bij elkaar gekomen. Maar wij zijn er nog niet.

De discussie is met name gevoerd over het voorstel van werkgevers om een veertigurige werkweek in te voeren. In de vorige info heeft u daarover al kunnen lezen. Wij hebben daarop gereageerd dat wij niet afwijzend tegenover uitbreiding van het aantal uren staan, maar dat 40 wel erg veel is. Afgesproken is nu het aantal uren uit te breiden van 35 naar 38. Filiaalhouders en bedrijfsleiders gaan van 43 uur naar 40 uur.
Let wel, deze afspraken zijn een onderdeel van een groter pakket en worden pas aan u voorgelegd als bonden en werkgevers akkoord zijn over alle andere voorstellen.

Op 3 maart aanstaande zitten wij weer om de tafel en praten wij verder over die andere voorstellen.

U ziet, werkgevers willen veranderingen in het
arbeidsvoorwaardenbeleid. Dat is hun goed recht. Net zoals het uw goed recht is om daar als lid van CNV Dienstenbond iets over te vinden. Dat kan uw ongeorganiseerde collega niet zeggen. Maak hem of haar lid; samen staan wij sterker!