Politie Amsterdam-Amstelland

Doornroosje is 's nachts wakker
12-2-2004. Onder de naam Doornroosje opereert sinds oktober in Amstelveen een team dat zich bezighoudt met de bestrijding van autocriminaliteit en inbraak. Tot nu toe werden 23 arrestaties verricht. Het uit acht leden bestaande politieteam dat in burger opereert, stroopt gedurende de donkere uren de inbraakgevoelige buurten af op zoek naar verdachte individuen. Naast inbrekers en autokrakers werden ook graffitispuiters, zakkenrollers en vandalen aangehouden.

---

Getuigen gezocht: ernstige aanrijding

---

Winkeldieven vallen door de mand

12-2-2004. Twee winkeldieven probeerden woensdagavond in een winkel aan Kalverstraat kleding de stelen in een geprepareerde tas. Ondanks de speciale tas ging het alarm af toen ze de detectiepoortjes passeerden.Toen de beveiliger een van de jongens aansprak, werd hij opzij geduwd en ging de jongen er vandoor. De beveiliger achtervolgde de dader een steeg in en riep een aantal mannen om hulp. Zij lieten de winkeldief struikelen en hielden de hevig tegenstribbelende jongen onder controle. Op dat moment greep een tweede persoon de beveiligingsmedewerker om de nek en sloeg hem in zijn gezicht waardoor de al gearresteerde man wist te ontsnappen. De "ontzetter" kon door hulpvaardige omstanders worden vastgehouden en overgedragen worden aan de politie. De geprepareerde tas met gestolen kleding werd door de vluchtende man weggegooid.
Getuigen gezocht: ernstige aanrijding

---

Overval op winkel
12-2-2004. Woensdagavond hebben vier gewapende mannen een overval gepleegd op een winkel in de Kinkerstraat. Na de overval verdwenen zij spoorloos. Een van de mannen kwam de winkel binnen en deed zich voor als klant. Hij verliet de winkel om vervolgens met drie kompanen terug te keren. Zij bedreigden een medewerker met een vuurwapen en eisten geld en goederen. Om hun woorden kracht bij te zetten sloegen zij het slachtoffer met het vuurwapen tegen zijn hoofd. Een in de zaak aanwezige man werd gedwongen om zijn portemonnee af te geven. Na de overval vluchtten de mannen te voet in de richting van de Bilderdijkstraat.