Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf

Datum  Nijmegen, donderdag 12 februari 2004[pic]donderdag 12 februari
      2004                                                           
                                                                     
Van    Myranda Theunissen, GSM-nummer 06.22930991 Afdeling           
      Communicatie                                                   

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen

Aanhouding voor belediging
In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie op de Vleeshouwerstraat een 24-jarige man uit Oss aangehouden omdat hij politiemensen beledigde. De politiemensen vroegen de man naar zijn naam in verband met eventuele betrokkenheid bij een vechtpartij. De man weigerde zijn naam te geven en werd agressief. Hij beledigde hierop de politiemensen. Hierop werd hij aangehouden.

Aanhouding voor aanbrengen graffiti
De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag op de Tooropstraat een 22-jarige man uit Tilburg aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht graffiti te hebben aangebracht op het wegdek van de Tooropstraat. Hij is overgebracht naar het politiebureau.


District Tweestromenland
Beneden-Leeuwen - auto rijdt woning binnen

Woensdagmiddag is een 66-jarige inwoner van die plaats met zijn auto een woning aan de Beatrixstraat binnen gereden. De man was voornemens om zijn auto in zijn garage te parkeren. Doordat de man onwel werd reed hij tegen de achtermuur van de garage aan. Vervolgens reed de auto in volle vaart achteruit en kwam via een tuin tegen de gevel van een woning aan de overzijde van de straat tot stilstand. De bestuurder werd door de brandweer uit zijn auto bevrijdt en overgebracht naar het UMC St. Radboud. Zowel de garage als de gevel van de woning raakten zwaar beschadigd.


Beuningen - dodelijk ongeval

Donderdagavond rond 20.30 uur is een 25-jarige vrouw uit Nijmegen op de Ficarystraat verongelukt. Door onbekende oorzaak is zij met haar auto van de weg geraakt en in een slip terechtgekomen, waarna zij tegen een boom tot stilstand kwam. Het slachtoffer overleed ter plaatse.
(dit bericht is afkomstig van Jack Broeksteeg, GSM 06 - 20600786

Gordelcontrole Blik op Veilig

Op de Schoenaker en op de Gagelvenseweg in Wijchen is woensdagmiddag een controle gehouden op het dragen van de autogordel. In totaal 25 bestuurders kregen een proces-verbaal.


District De Waarden


Tiel - fietster gewond bij aanrijding

Een 68-jarige Tielse brak vermoedelijk haar pols toen zij op de kruising Parklaan met de Heimanslaan aangereden werd door een 26-jarige automobilist uit Culemborg. Dat gebeurde dinsdag rond 12.42 uur. De automobilist kwam van de Parklaan, de Tielse vanaf de Thijsselaan. De automobilist verleende haar vermoedelijk geen voorrang. De Tielse werd per ambulance overgebracht naar het Rivierenlandziekenhuis.


Tiel - inbraak in bedrijf

In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een bedrijf aan de Sint-Agnietenstraat. Wat er uit het bedrijf gestolen is, is nog niet bekend.


Tiel - auto gestolen

Donderdagmorgen is van de Franklinstraat een blauwe Ford-Mondeo met kenteken 03-HF-DJ gestolen. De eigenaar, een 38-jarige Tielenaar, had de auto ongeveer 10 minuten achtergelaten met de sleutels in het contactslot.


Hedel - inbraak in bedrijf

In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een bedrijf aan de Hootkamp door een raam open te breken. Uit het bedrijf is een Samsung-TV met plasmascherm gestolen.


Kerkdriel - auto gestolen

Woensdagavond is van het Monseigneur Zwijsenplein een blauwe Volkswagen TDI met kenteken ZD-TF-52 gestolen


Aanhoudingen voor vernielingen

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag drie mannen in hun woningen aangehouden omdat zij ervan worden verdacht de rekening in een horecagelegenheid niet voldaan te hebben en vernielingen aangericht te hebben aan een personenauto. Het gaat om een 37-jarige, een 26-jarige en een 24 jarige, allen uit Tiel. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau.


Blik op veilig

Snelheidscontrole op

Plaats    Straat       Tijd        MaximumVoer-AantaHoogst
                                          tuigel    gemete
                                   snelhein    bekeun     
                                   d           rd   snelhe
                                                    id    
Nijmegen  Weurtseweg   8.30-1230   50     2078 57   74    
                       uur                                
Nijmegen  Groesbeeksewe13.15 -     50     392  5    63    
          g            14.15 uur                          
Kesteren  Broerdijk    14.30-18.45 50     984  133  99    
                       uur                                
                                                          
---- --


Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39