Rechtbank Utrecht



Medewerkers kanton verhuizen naar gerechtsgebouw
Bron: Rechtbank Utrecht

Datum actualiteit: 12-02-2004

Het bestuur van de rechtbank heeft vanmorgen, na een positief advies van de ondernemingsraad, besloten over te gaan tot huisvesting van een groot deel van de medewerkers van de sector kanton in het gerechtsgebouw aan het Vrouwe Justitiaplein.

De medewerkers van locatie Utrecht en een groot deel van de medewerkers van locatie Amersfoort zullen in de zomer van 2004 overkomen naar het gerechtsgebouw en daar hun nieuwe werkplek krijgen. Voor hen betekent het besluit een grote verandering, die naar de overtuiging van het bestuur snel als een verbetering zal worden ervaren.

Voor de zaken die tot de bevoegdheid van de Amersfoortse kantonrechtspraak behoren, verandert er niets. In het pand aan het Stationsplein te Amersfoort blijft de sector kanton als nevenvestiging van de rechtbank volledig operationeel. De 'Amersfoortse zaken' zullen daar ter zitting worden behandeld en er zal op alle werkdagen een volledig bezette balie-/griffiefunctie gehandhaafd blijven, nu en in de toekomst. Dit laatste betekent dat enkele medewerkers in Amersfoort hun vaste werkplek houden. Voor de justitiabelen, de advocatuur en de deurwaarders verandert er niets. Het kantongerecht Amersfoort zal hun gerecht zijn en blijven.

In de afgelopen maanden is besluitvorming over de huisvesting van de medewerkers van de sector kanton voorbereid door de sectorleiding en het bedrijfsbureau. In het rapport 'Huisvesting medewerkers sector kanton in het gerechtsgebouw te Utrecht' zijn de gronden aangegeven waarop het besluit berust. Op 9 januari jl. heeft het bestuur de ondernemingsraad gevraagd advies uit te brengen over de voorgenomen besluitvorming. Vanmorgen is dit - unaniem positieve - advies door de ondernemingsraad aan het bestuur overhandigd. Afgesproken is dat de ondernemingsraad betrokken blijft bij de verdere uitvoering van de plannen.

In de komende maanden wordt door de leiding en de medewerkers van de sector kanton gezamenlijk gewerkt aan het verder in kaart brengen en aanpakken van de logistieke aspecten van de herhuisvesting. Bij het bedrijfsbureau wordt het plan van aanpak voor de verhuizingen voorbereid.