Dienstenbond CNV

Principe-akkoord bereikt over Sociaal Plan NOB 2003-2005 12-02-2004

Op 5 februari 2004 heeft de CNV Dienstenbond een principe-akkoord gesloten voor een nieuw Sociaal Plan NOB. Dit akkoord leggen wij u bij deze ter stemming voor. De volledige tekst van het akkoord en de technische aanpassingen kunt u onderaan dit bericht downloaden. Wij adviseren u deze tekst goed door te nemen alvorens u uw stem uitbrengt. Hieronder geven wij de inhoud van het akkoord op hoofdlijnen weer.

Het sociaal plan zal gelden van 1 november 2003 tot 31 augustus 2005. Ten opzichte van het voorgaande sociaal plan zijn enkele zaken veranderd en verbeterd. Door het wegvallen van de WW vervolguitkering is de ingangsdatum van de Seniorenregeling verschoven naar 56-jarige leeftijd. Het persoonlijk budget is verhoogd van 0,75% van de Kantonrechtersformule naar factor 1. In het nieuwe sociaal plan blijft de mogelijkheid voor aansluiting bij P&O vanaf 52 jaar (de zogenaamde 0,5% regeling).

Goed niveau
Het oude sociaal plan van NOB was van een goed niveau. De aanvullingen in het nieuwe sociaal plan verdienen dezelfde kwalificatie. Het minpuntje, de verschuiving van de Seniorenregeling naar 56 jaar is het gevolg van een verandering in wetgeving.

Wij verzoeken u op het reactieformulier aan te geven of u al dan niet instemt met het Sociaal Plan voor NOB. Dit formulier kunt u ook onderaan dit bericht downloaden. Print het uit, vul het in en stuur het voor 27 februari 2004 terug naar de CNV Dienstenbond.

Vragen?
Voor vragen en informatie kunt u terecht bij bestuurder Martijn Donker, tel: (035)6460580 of email: hilversum@cnvdibo.nl.