Politie Amsterdam-Amstelland


12-2-2004. Op maandag 2 februari rond kwart over acht raakte een 29-jarige voetgangster ernstig gewond nadat zij werd aangereden door een pizzakoerier op een brommer. Het slachtoffer ligt nog steeds in kritieke toestand in een ziekenhuis. De 17-jarige bestuurder van de bromfiets is als verdachte gehoord.

De politie is op zoek naar getuigen met wie nog geen contact is geweest. De aanrijding vond plaats bij de kruising van de Kinkerstraat en de Jan Pieter Heijestraat. De voetgangster stak met enkele andere mensen over op het zebrapad. De bromfietser reed over de Kinkerstraat richting de stad. De koerier kon een voetgangster nog net ontwijken maar raakte uiteindelijk het slachtoffer dat daarbij zeer ernstig gewond raakte.

De politie wil graag in contact komen met mensen die getuige zijn geweest van deze aanrijding en met wie nog geen contact is geweest. Zij kunnen bellen met: (020) 559 3500.

---

Winkeldieven vallen door de mand

12-2-2004. Twee winkeldieven probeerden woensdagavond in een winkel aan Kalverstraat kleding de stelen in een geprepareerde tas. Ondanks de speciale tas ging het alarm af toen ze de detectiepoortjes passeerden.Toen de beveiliger een van de jongens aansprak, werd hij opzij geduwd en ging de jongen er vandoor. De beveiliger achtervolgde de dader een steeg in en riep een aantal mannen om hulp. Zij lieten de winkeldief struikelen en hielden de hevig tegenstribbelende jongen onder controle. Op dat moment greep een tweede persoon de beveiligingsmedewerker om de nek en sloeg hem in zijn gezicht waardoor de al gearresteerde man wist te ontsnappen. De "ontzetter" kon door hulpvaardige omstanders worden vastgehouden en overgedragen worden aan de politie. De geprepareerde tas met gestolen kleding werd door de vluchtende man weggegooid.

---

Actie Spririt 7

12-2-2004. De politie Amsterdam-Amstelland heeft met de actie 'Spirit 7' opnieuw 58 personen aangehouden die illegaal in Nederland verbleven. De actie startte woensdagmiddag en heeft tot vannacht twee uur geduurd. Bij tien woningen en twee tot caféruimtes omgebouwde woningen werden invallen gedaan. In één woning werd circa 2,5 kilo harddrugs gevonden.

De illegalen die werden aangetroffen zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. Betrokkenen zullen binnenkort per vliegtuig uitgezet worden naar het land van herkomst. Ook bij deze zevende Spirit-actie was er een nauwe samenwerking tussen de IND, Koninklijke Marechaussee en verschillende politiediensten, als de Vliegende brigade, het Horeca Interventie Team (HIT), de wijkteams Flierbosdreef en Ganzenhoef , Dienst Justitiele Inlichtingen (justitie) en de Dienst Vreemdelingenpolitie. Met deze acties hoopt de politie door illegalen veroorzaakte overlast en criminaliteit tegen te houden en terug te dringen.

---

Doornroosje is 's nachts wakker

12-2-2004. Onder de naam Doornroosje opereert sinds oktober in Amstelveen een team dat zich bezighoudt met de bestrijding van autocriminaliteit en inbraak. Tot nu toe werden 23 arrestaties verricht. Het uit acht leden bestaande politieteam dat in burger opereert, stroopt gedurende de donkere uren de inbraakgevoelige buurten af op zoek naar verdachte individuen. Naast inbrekers en autokrakers werden ook graffitispuiters, zakkenrollers en vandalen aangehouden.