Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


12 februari 2004


Bredevoort - Auto inbraken


In de nacht van dinsdag op woensdag werd in vier auto's ingebroken. Dit gebeurden in de Officierstraat, 't Zand, Koppelstraat en de Landstraat. Weggenomen werden onder andere autoradio- cd-spelers, een blauwe sporttas met daarin sportkleding en twee hartslagmeters. Om in de auto's te komen werd het portierslot geforceerd.


Winterswijk - Controle snelheid


Woensdagmorgen werd op de Vredensweg gecontroleerd met de lasergun. Er werden acht bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van de max. snelheid van 60 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 101 km/u.


Ulft - Snelheidscontrole


Woensdagmiddag werd gecontroleerd op de Bongersstraat. Hier geldt een max. snelheid van 50 km/u. Van de 421 gecontroleerde voertuigen reden 46 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 86 km/u.


Winterswijk - Auto in sloot


Een 67 jarige automobilist uit Emmerich is woensdag rond 11.55 uur met zijn auto in de sloot beland. De man reed op de Eibergseweg en kwam vanaf Eibergen. De man werd op een gegeven moment even niet lekker en schoot in een bocht naar links, rechtdoor de sloot in. De auto werd uit de sloot getrokken en de man kon zelf naar huis rijden.


Beek - Inbraak in snackbar


Vannacht rond 04.05 uur werd ingebroken in een snackbar aan de Sint Jansgildestraat. Men wist binnen te komen door de achterwand van de koelcel te vernielen. Weggenomen werden geldkistjes en een kassalade met daarin een onbekend geldbedrag.


Doetinchem - Brand en vernielingen


De politie stelt een onderzoek in naar een uitslaande brand, die afgelopen nacht rond 01.10 uur in een pand aan de Bongerd woedde. In dit pand is een dependance van de bibliotheek en een videotheek gevestigd. De brand is waarschijnlijk ontstaan bij de videoautomaat. Bij komst van de brandweer sloegen de vlammen uit het dak. De brandweer was met vier auto's ter plaatse en had het vuur snel onder controle (schadebedrag nog onbekend). Van een nabij gelegen Kerkelijk Centrum werd een ruit vernield en bij een bedrijfsgebouw was papier uit een container gehaald en in brand gestoken. Kort daarna kwam een melding, dat aan de Ampsen een prullenbak in brand stond. De politie brengt alle delicten met elkaar in verband. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld en verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen via 0900 - 8844.


Terborg - ouderen getracht op te lichten


Naar aanleiding van het persbericht van afgelopen weekend waar gemeld werd, dat een 81-jarige bewoonster van de St. Antoiniastraat ongewenste gasten in huis had gehad, die haar de pinpas en pincode wisten los te praten heeft de politie nog enkele meldingen gehad, waar men getracht had ditzelfde uit te voeren. Bij de aangeefster werd al snel 1000 euro gepind en de politie waarschuwt nogmaals om geen pinpas af te geven aan onbekende. Mocht men later telefonisch de pincode willen controleren, dan dient men hier niet op in te gaan. Het duo dat in Terborg is gesignaleerd bestaat uit een 45 - 50-jarige vrouw en 20-jarige jongeman vermoedelijk van Zuid-Europese types. Getuigen worden gevraagd om contact met de politie op te nemen..


Winterswijk - Joyriding

Een 19 jarige inwoner uit Winsterswijk werd woensdagmiddag aangehouden. De jongeman had de autosleutels van een kameraad in bewaring en was vervolgens zonder toestemming en zonder geldig rijbewijs gaan rijden in diens auto. Naast een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs zal hij worden doorverwezen naar het preventieproject LINK, waar een passende maatregel zal worden getroffen.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --