Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


12 januari 2004


Elburg - Kofferbak vol nepmerken


Kreeg de politie omstreeks 23.00 uur een melding dat op de A 28 een personenauto zonder verlichting reed. Agenten troffen de auto aan en de inzittenden een 26-jarige inwoner uit Nieuwegein en een 22-jarige inwoner uit Doorn, werden gecontroleerd. Tijdens controle werd in de kofferbak een hoeveelheid nep merkkleding, zonnebrillen en horloges aangetroffen. De goederen zijn voor onderzoek in beslag genomen en de 26-jarige zou hiervan de eigenaar zijn. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Vaassen - APK verlopen


Bij controle op de Emsterweg bleek woensdagmiddag dat een 34 jarige automobilist uit Vaassen niet in het bezit was van een geldig rijbewijs.Tevens bleek dat de APK verlopen was. Voor beide feiten kreeg de man een bekeuring.


Wezep - Diefstal uit woning


Uit een woning aan de Cotoneasterstraat werden woensdag een aanzienlijk geldbedrag en verschillende sieraden weggenomen. Hoe men binnen is gekomen is niet duidelijk. Er werden geen braaksporen aangetroffen.


Doornspijk - Snelheidscontrole


Woensdagmorgen werd op de Bovenweg een snelheidscontrole gehouden in het 60 km gebied. Van de 191 passanten reden 24 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km/u.


Putten - Drankrijders


Een 55 jarige automobilist uit Putten blies woensdagavond rond 23.53 uur op de Hlavinkhuizerweg 1,1 prom. Een 21 jarige automobilist uit Kootwijkerbroek blies op de Harderwijkerstraat omstreeks 02.05 uur eveneens 1,1 prom. Beiden kunnen een boete tegemoet zien.


Ermelo - Controle


Bij controle op de Ericalaan zijn woensdagmorgen de volgende bekeuringen gevallen: 2x niet dragen van autogordel, 10x overschrijding van de max. snelheid en1x niet voeren verlichting.


Harderwijk - Onder invloed


Een 43 jarige bromfietser blies woensdagavond rond 20.20 uur op de Deventerweg 1,5 prom. Proces verbaal wordt opgemaakt.


Harderwijk - Controles


Woensdagavond werden op diverse locaties in Harderwijk controles gehouden. Hierbij zijn de volgende bekeuringen gevallen: 4x niet dragen van helm op de bromfiets, 3x overschrijding van de constructiesnelheid bromfiets, 7x niet dragen van de autogordel en 1x rijden door rood licht.


Nunspeet - Diefstal uit auto


Een 50 jarige inwoonster uit Nunspeet deed aangifte van diefstal uit haar personenauto. Uit de auto, geparkeerd aan de Bosweg, werden in de nacht van dinsdag op woensdag drie autostoelen weggenomen. Het gaat om de achterstoelen. Men kon in de auto te komen door een ruit te forceren.


Nunspeet - Man valt van trap


Vanmorgen rond 08.00 uur is een 50 jarige inwoner uit Emmen door onbekende oorzaak van een trap gevallen. De man was aan het werk bij een in aanbouw zijnde woning. Hij liep de trap op om op de steiger te komen. Hierbij is hij van de trap gevallen. In eerste instantie leek de situatie zeer ernstig en de trauma heli werd ingezet. Gelukkig viel het erg mee. De man had een pijnlijke schouder, omdat hij hiermee de val had opgevangen.


Einde berichten

.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --