Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


12 januari 2004


Almen - Insluiping in woning


Uit een woning aan de Blauwdijk werd dinsdag een aantal sieraden weggenomen. Men kon in de woning komen door dat de achterdeur niet afgesloten was.


Eerbeek - Diefstal personenauto


In de nacht van dinsdag op woensdag werd vanaf de Kattedoorn een personenauto gestolen. Het gaat om een blauwe Fiat Seicento voorzien van het kenteken ZJ-JB-97.


Eerbeek - Reeks inbraken in auto's


In de nacht van dinsdag op woensdag werd in drie personenauto's ingebroken. Dit gebeurde aan de Kraaiheide (2x) en de Imker. Aan de Kraaiheide werd van de auto's het slot geforceerd. Weggenomen werden onder andere een motorkettingzaag, fototoestel, navigatiesysteem en auto- radio cd-spelers. Aan de Imker bleef het bij een poging. Getracht werd het slot te forceren.


Terwolde- Diefstal tractor


Vanaf een erf aan de Bekendijk werd in de nacht van dinsdag op woensdag een tractor weggenomen. Het betreft een rode Valmet, type 8400.


Lochem - Diefstal uit auto


In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een auto aan de Vordenseweg. Er werd een digitale videocamera weggenomen. Om in de auto te komen werd het slot geforceerd.


Zutphen - Diefstal personenauto


Tussen 11.45 en 00.05 uur werd gisterenavond vanaf de Nieuwstad een personenauto weggenomen. Het betrof een groene Nissan Sunny voorzien van het kenteken YP-59-KK.


Laren - Afval verbranden


Een bewoner aan de Broersdijk had dinsdagmiddag een hoeveelheid afval riet aangestoken. Er was geen melding gemaakt bij de gemeente of een vergunning aangevraagd. Omdat het een milieudelict betreft werd proces verbaal opgemaakt.


Lochem - Vernielingen op begraafplaats


Op de Oude Begraafplaats aan de Zutphenseweg zijn ongeveer acht graven vernield. Er werden stenen omgegooid en sommige platen zijn kapot geslagen. Dit moet gebeurd zijn tussen december en begin februari. De politie zal extra toezicht houden om mogelijke herhaling te voorkomen.


Brummen - Controle


Werd woensdagmiddag controle uitgevoerd aan de Engelenburgerlaan. Daarbij werden twee bekeuringen uitgeschreven voor een onleesbare kentekenplaat en een voor parkeren op een invalide parkeerplaats zonder kaart.


Lochem - Rijbewijs kwijt


Een 23 jarige automobilist uit Markelo moest woensdagavond rond 22.15 uur zijn rijbewijs inleveren. De man reed op de Vordenseweg 115 km/u. Hier is 60 km/u toegestaan.


Eefde - gestolen auto in Twentekanaal aangetroffen


Kreeg de Zutphense politie even na middernacht een melding van en 24-jarige inwoner uit Brummen, dat z'n auto vanaf de Nieuwstad gestolen zou zijn. Een onderzoek leverde niets op totdat vanmorgen even voor 08.00 uur gemeld werd dat er aan het Kanaalpad een auto in het water van het Twentekanaal lag. Bleek om de betrokken auto te gaan. Aangezien er in eerste instantie vanuit werd gegaan, dat de auto te water was geraakt met bestuurder hebben duikers van de brandweer een onderzoek ingesteld. Hierbij werd niemand aangetroffen.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --