Politie Drenthe

Donderdagmiddag 12-02-04

Assen 12-02-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Jongen aangehouden wegens wapenbezit

EMMEN -Een 14-jarige jongen uit Zwartemeer is woensdagmiddag aangehouden wegens wapenbezit. De jongen was gezien in de bus met een pistool op zak. De politie is daarop naar de school van de jongen gegaan. De jongen haalde het wapen uit zijn kluis. Het bleek te gaan om een vuurwerkpistool. De verdachte is meegenomen naar het bureau voor verhoor. Hij heeft afstand gedaan van het pistool. Tegen de jongeman is proces-verbaal opgemaakt.

Getuigenoproep vernielingen kinderboerderij
MEPPEL - Tussen woensdagmiddagen donderdagmorgen hebben onverlaten vernielingen gepleegd bij een kinderboerderij aan de Kralooweg. De boerderij was beklad met verf en er zijn ruiten ingegooid. De schade wordt geschat tussen de 200,- en 500,-. Een 23-jarige man uit Assen heeft aangifte gedaan. De politie onderzoekt de zaak, maar is op zoek naar getuigen. De daders zijn zelf door de blauwe verf gelopen, dus kan het zijn dat zij alsnog met verfsporen onder hun schoenen rondlopen. Bovendien stond op één van de deuren de naam Tristan geschreven. Degenen die meer weten over deze vernieling, kunnen contact opnemen met de politie in Meppel via 0900-8844.

Inbraak in winkel
MEPPEL - Tussen woensdagmiddag 17.30 uur en donderdagmorgen 9.00 uur is ingebroken in een winkel aan de Grote Akkerstraat. Er is daarbij een kassa met wat kleingeld ontvreemd. Door een ruit te vernielen, is men binnengekomen. Namens de winkel heeft een 33-jarige vrouw uit Steenwijk aangifte gedaan.

Vervelende man in de trein
ASSEN - Op het Stationsplein heeft de politie donderdagmorgen rond 8.30 uur een 23-jarige man uit s Gravenhage aangehouden. De man zat in de trein vanaf Den Haag en had onterecht een kaartje met 40% korting. De conducteur kwam daar in Hoogeveen achter en verzocht de man of bij te betalen of een uitstel van betaling te ontvangen. De man wilde vervolgens zijn naam niet geven. Agenten hebben de verdachte meerdere malen gevraagd mee te werken, maar tevergeefs. De man is meegenomen naar het politiebureau, maar verzette zich. De man man kreeg een boete van 220,- een dagvaarding voor het verzet dat hij bij aanhouding toonde.

Niet APK gekeurd levert bekeuring op
UFFELTE - De politie heeft woensdagmiddag een 26-jarige man uit Diever op de Drentsche Hoofdvaart aangehouden omdat de APK-keuring van zijn personenauto was verlopen. Daarvoor kreeg de man een bekeuring. Bij de staandehouding zag de agent een kruisboog op de achterbank van de auto liggen. De bestuurder kon geen vergunning voor dit wapen tonen en daarop is de kruisboog in beslaggenomen.

Rectificatie persbericht politie rolt hennepkwekerij op ASSEN - De politie heeft woensdagmiddag een persbericht geplaatst met daarin informatie over het oprollen van een hennepkwekerij aan de Dozystraat in Assen. In dit bericht werd vermeld dat er sprake was het illgeaal aftappen van stroom. Dit is niet juist.

Inbreker aangehouden
ASSEN - De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag rond 4.00 uur een 27-jarige man uit Assen aangehouden wegens inbraak in een woning aan de Vaart Zuidzijde. Agenten troffen de verdachte liggend in de woning aan en werd daarop meegenomen naar het politiebureau. Bij fouillering bleek de man een mes bij zich te hebben, waarvan hij afstand deed. De man was op zoek naar een slaappplaats. Hij verkeerde onder invloed van verdovende middelen en is daardoor ten val gekomen. De 72-jarige bewoonster deed aangifte. De inbreker is voor verhoor ingesloten.

Ongeval met letsel
ASSEN - Een 36-jarige inwoner van Assen raakte donderdagmiddag rond 13.00 uur betrokken bij een verkeersongeval. Hij reed met zijn personenauto over de Diepstroeten, reed voorbij de afslag naar Van Boeijenoord en kwam bij de eerstvolgende bocht met de auto in de rechterberm terecht. De man heeft geprobeerd te corrigeren, maar is in de linkerberm tegen een boom tot stilstand gekomen. De bestuurder is per ambulance naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen vervoerd. Het is nog onbekend of de man letsel heeft opgelopen.

Ramona Venema verzorgt de voorlichting tot donderdagmiddag 17.00 uur. Telefoon 06-52528533. Bert Peters neemt het over.