IBM

Jet-Net breidt fors uit

Delft -- 11 February 11th, 2004 - Jet-Net (Jongeren en Technologie Netwerk Nederland) breidt uit met negen nieuwe bedrijven: In 2004 maken Brunel International, Dow Chemical, FHI, IBM Nederland, Koninklijke Marine, Océ-Technologies, Siemens Nederland, Corus en GTI deel uit van Jet-Net. Het KIVI biedt ondersteuning. Samen met de huidige partners Akzo Nobel, DSM, Philips, Shell en Unilever zullen de bedrijven de intensieve samenwerking met scholen in het voortgezet onderwijs voortzetten en uitbreiden. In Jet-Net spannen bedrijfsleven, overheid, intermediaire en onderwijsorganisaties zich gezamenlijk in om de instroom van studenten in technische studies te bevorderen.

Wiel Peeters, External Human Relations Manager bij Océ-Technologies geeft zijn motivatie weer om aan te sluiten bij de brancheoverstijgende samenwerking:
Océ heeft continu technisch hoog opgeleide mensen nodig. Technische mensen zijn steeds schaarser. Het aantal studenten in bèta- en technische vakken daalt zéér sterk. Hierdoor worden vacatures voor exact opgeleid personeel nu al nauwelijks opgevuld. Als het zo doorgaat komt Research & Development in Nederland in de problemen. Océ heeft Jet-Net vanaf het begin toegejuicht en is verheugd dat zij nu een actieve bijdrage levert aan Jet-Net.

De belangstelling van scholen voor deelname aan Jet-Net is overweldigend. Op dit moment heeft Jet-Net een structurele samenwerking met zon 60 scholen in tien provincies. In totaal hebben zich ruim 100 scholen bij Jet-Net aangemeld. Door deelname van de nieuwe bedrijven kan Jet-Net ook deze scholen een samenwerking aanbieden.
De bedrijven en scholen worden regionaal gekoppeld. Vervolgens stellen de twee partijen een programma op dat past in het lesprogramma van de school. De rode draad in alle projecten is de maatschappelijke relevantie van technologie en de diverse vormen waarin techniek terugkomt in het dagelijks leven. Ook de carrièremogelijkheden met een technische studie komen uitgebreid aan bod.

Op dit moment worden scholen aan de nieuwe bedrijven gekoppeld en starten de partners met de voorbereidingen voor de concrete samenwerking met scholen. De verwachting is dat bij de start van het schooljaar 2004-2005 concrete activiteiten gereed zijn.