Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar & omgeving, 12 februari

Alkmaar 12-02-2004 - 16.30 uur

Werkbusje gestolen
Alkmaar, woensdag 11 februari 2004.
Omstreeks 12.45 uur is er vanaf de Schelphoek een onafgesloten Volkswagenbusje, type Transporter gestolen. De bestuurder was vijf minuten een woning aan de Schelphoek binnen gegaan. Toen hij terugkeerde bleek het voertuig, kleur blauw en voorzien van het kenteken 34-BG-FD, weggenomen te zijn. De bus was ruim een jaar oud en heeft een nieuwwaarde van 24.000 euro. In de bus lagen diverse stukken gereedschap zoals zaag- en freesmachines, boormachines en slijpmachines.

Verlichtingscontrole
Castricum, woensdag 11 februari 2004.
Tussen 19.00 en 21.30 uur werd de verlichting van fietsers op ondermeer de Uitgeesterweg en de Dorpsstraat gecontroleerd. 8 van hen kregen een bekeuring omdat de verlichting van hun fiets niet in orde was.

Aanhoudingen na deal
Alkmaar, donderdag 12 februari 2004.
Surveillerende agenten waren omstreeks 02.30 uur getuige van een drugsdeal op de Pettemerstraat tussen een 27-jarige en een 22-jarige man uit Alkmaar. De één verkocht een bolletje harddrugs aan de ander. Hierop zijn beide mannen aangehouden en ingesloten. Het bolletje werd in beslag genomen en beide mannen werden in de loop van de middag heengezonden met een proces-verbaal op zak.

Drankrijder aangehouden
Alkmaar, donderdag 12 februari 2004.
Omstreeks 04.00 uur werd een 30-jarige automobilist uit Alkmaar op de Schoenmakerstraat betrapt op het rijden met drank op. De man blies aan het bureau 395 ug/l (tot 220 toegestaan) en kreeg een proces-verbaal.

Milieucontrole
Alkmaar, donderdag 12 februari 2004.
In de ochtenduren heeft de politie, samen met de Arbeidsinspectie, de Provincie en de Vreemdelingendienst, een controle gehouden bij een sloopbedrijf aan de Boekelerdijk. Van een Poolse man werd hierbij een paspoort ingenomen. Een kraan en een vorkheftruck werden buiten werking gesteld omdat ze niet aan de eisen voldeden. Tevens troffen de politieagenten verkeerd opgeslagen gevaarlijke stoffen aan, en bleek ondermeer dat de afvoer van rioolwater niet aangesloten was op het riool. Er is een proces-verbaal opgemaakt.