Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder & omgeving, 12 februari

Den Helder 12-02-2004 - 16.30 uur

Drie mannen aangehouden na diefstallen
Den Burg (Texel), donderdag 12 februari 2004.
Naar aanleiding van een diefstal van een trilplaat, welke werd gebruikt door stratenmakers, heeft de politie drie mannen aangehouden.

De trilplaat werd in de nacht van zondag 8 op maandag 9 februari gestolen vanaf een oprijlaan aan de Bernhardlaan in Den Burg door een 25-jarige man uit Oudeschild en een 17-jarige man uit Den Burg. Vervolgens stalden zij de trilplaat thuis bij een handlanger, een 34-jarige man uit Den Burg. Na onderzoek kwam de politie de verdachten op het spoor. Dinsdag 10 februari werden de 25-jarige en de 34-jarige mannen aangehouden. Hierbij werd de trilplaat, met een waarde van 5000 euro, aangetroffen.
Woensdag volgde de aanhouding van de 17-jarige. De 25-jarige en 17-jarige hebben inmiddels bekend dat ze van 4 op 5 februari 2004 ook een scooter van 3000 euro hebben weggenomen vanaf een adres aan de Wagemakerstraat. Deze scooter is gedemonteerd teruggevonden. Zij hebben in de afgelopen weken ook enkele vernielingen in en rond Den Burg gepleegd waaronder het beschadigen van verkeersborden en hekken. Tijdens een onderzoek in de woning van de 34-jarige verdachte bleek dat hij thuis een hennepplantage in bedrijf had. Het ging om professionele plantage op basis van hydrocultuur met 83 wietplanten. Deze plantage werd, inclusief de apparatuur, door de politie in beslag genomen en door de gemeentereiniging vernietigd. De drie verdachten zijn in verzekering gesteld aan het bureau van politie in Den Helder. In verband met de vernielingen in Den Burg volgt een nader onderzoek. Daarbij zijn nog enkele aanhoudingen te verwachten.

Verkeerscontroles
Den Helder, woensdag 11 februari 2004.
Tussen 10.00 en 11.45 uur werden er 39 auto's gecontroleerd op de Drs. F. Bijlweg. Er werd gekeken naar technische staat, documenten en lading. De controle leverde 7 bekeuringen op wegens het rijden zonder gordel.
Drankrijder
Den Helder, donderdag 12 februari 2004.
Omstreeks 01.40 uur werd op de Spoorgracht een 23-jarige automobilist uit Den Helder aangehouden wegens het rijden met drank op. De man blies aan het bureau 305 ug/l (tot 220 toegestaan). Hij kreeg een proces-verbaal.
Den Helder, donderdag 12 februari 2004.
In de ochtenduren werd een controle gehouden op de Boterrug. Daarbij kregen 5 automobilisten een bekeuring wegens het niet dragen van de autogordel.

Aanhouding vervelende klant
Den Helder, donderdag 12 februari 2004.
Omstreeks 02.00 uur werd een 23-jarige man uit Den Helder aangehouden omdat hij zich vervelend gedroeg in een café aan het Loopuytpark. Hij had, aldus de aangeefster, ondermeer bedreigingen geuit en een glas stukgegooid. Nadat hij zijn roes aan het bureau had uitgeslapen mocht hij, na het afleggen van een verklaring, weer naar huis.