Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn & omgeving, 12 februari

Hoorn 12-02-2004 - 16.30 uur

Gewapende overval op supermarkt
Politie zoekt getuigen
Hoorn, donderdag 12 februari 2004.
Op donderdagmorgen omstreeks 07.00 uur werd een gewapende overval gepleegd op een supermarkt aan de Rondeelstraat (wijk Kersenboogerd) te Hoorn. Tijdens het aanleveren van goederen aan de supermarkt, kwamen twee mannen via de achterdeur het pand binnen. De mannen waren donkergekleed en droegen bivakmutsen. In ieder geval was een van hen gewapend met een vuurwapen. De supermarkt was toen nog niet voor het publiek geopend.
De overvallers hebben niets buit weten te maken en zijn te voet gevlucht. Waarschijnlijk zijn zij via de Rondeelstraat naar het fietspad aan de Spaarneweg gerend. Hier zijn zij vermoedelijk verder gegaan door het parkje (bij de school) in noordelijke richting, richting de IJsselweg.
De politie is op zoek naar getuigen die iets van de overval of van de vluchtende mannen hebben gezien. Met name wordt gezocht naar een man die tijdens de overval langs de achterzijde van de supermarkt is gelopen en een werknemer heeft aangesproken. De overval is in onderzoek bij de recherche te Hoorn, bereikbaar via de politieservicelijn: 0900-8844 (lokaal tarief).

Mobiele telefoon foetsie
Hoorn, woensdag 11 februari 2004.
Een 23-jarige man uit Hoorn deed aangifte van diefstal van zijn mobiele telefoon. Hij liep omstreeks 17.50 uur over het Betje Wolffplein. Hij werd gebeld en voerde een gesprek. Hij werd voorbij gerend door een onbekend gebleven persoon die het telefoontoestel uit zijn hand griste. De dader verdween hardlopend. Bij de Nieuwdoorngracht raakte de gedupeerde de dader kwijt. Het was een man van ongeveer 1,80 meter met donkere kleding en een pet. Het toestel was er een waarmee je ook foto's kunt maken. Het ging om een Nokia 6600 met een waarde van ongeveer 500 euro.

Aanhouding na weigering meewerken aan preventieve fouillering Hoorn, woensdag 11 februari 2004.
Omstreeks 20.50 uur werd een 44-jarige man uit Hoorn aangehouden op de Rondeelstraat nadat hij had geweigerd mee te werken aan het zich laten fouilleren. Hij was er niet van gediend, zo verklaarde hij. De dwarse man werd aangehouden wegens het niet voldoen aan een rechtmatige vordering van de politie en werd overgebracht naar het bureau in Hoorn. Hij bleek niets bij zich te hebben en werd na verhoor met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Inbraak woning
Oostwoud, donderdag 12 februari 2004.
Vannacht ontdekte een bewoner van een huis aan de Dorpsstraat, bij zijn thuiskomst, dat er was ingebroken. Om de woonkamer binnen te komen werd er ondermeer een deur opengebroken. In de woonkamer zijn diverse kasten doorzocht. Er werd ondermeer een gouden armband, een gouden horloge en een portemonnee met kleingeld gestolen.

Grote verkeerscontrole
Enkhuizen, woensdag 11 februari 2004.
Van 15.30 tot 21.30 uur werd het verkeer op enkele locaties gecontroleerd. Op de Zijlweg moesten 340 automobilisten blazen. Niemand had teveel drank gebruikt. Op de Flevolaan, de Gerard Brandtweg en het Westeinde schreven de diverse agenten in totaal 60 bonnen ondermeer wegens: gordel (8), verlichting (14), teveel geluid bromfiets (6), constructiesnelheid bromfiets (13) en het onjuist aankoppelen van een aanhangwagen (4).