NATIONALE GROTE CLUBACTIE


Grote Clubactie bij Vitesse

Voetbalclinic voor beste lotenverkopers groot succes!

Afgelopen woensdagmiddag 11 februari vond de Grote Clubactie voetbalclinic plaats bij Vitesse. De 40 beste lotenverkopers uit de omgeving van Arnhem kropen in de huid van een echte profvoetballer! Tijdens de training die ruim een uur duurde, werden spel en techniek met elkaar gecombineerd. Bij de verschillende trainingsvormen werden de kinderen begeleid door profvoetballers als Jhon van Beukering, Michael Dingsdag, Tim Cornelisse en Nicky Hofs. Ook de keeper Jim van Fessem was op de voetbalvelden aanwezig. Alle kinderen mochten penaltys schieten, geen gemakkelijke opgave, maar enkele getalenteerde spelers wisten het net toch regelmatig te vinden. Trainer Edward Sturing hield het overzicht en gaf hier en daar tactische aanwijzingen. De kinderen waren super enthousiast en beleefden de middag van hun leven.

Steeds meer verenigingen doe mee
Met het organiseren van een loterij zet de Grote Clubactie zich al meer dan 30 jaar in voor het Nederlandse verenigingsleven. Clubs verkopen loten voor 2,50 euro waarvan 2,00 euro per lot ten goede komt aan de vereniging. 80% gaat dus direct naar de clubkas. Vorig jaar deden ongeveer 7500 verenigingen mee aan de Grote Clubactie en in het totaal betekende dit een opbrengst van meer dan 7 miljoen euro. Een welkome aanvulling voor het Nederlandse verenigingsleven in een tijd waarin de overheid steeds meer subsidiekranen sluit. Voor de actie van 2004 melden zich alweer heel wat verenigingen aan.

Grootse plannen voor de Grote Clubactie 2004
Doordat steeds meer verenigingen zich aanmelden en ook het aantal loten dat ieder jaar wordt verkocht nog steeds stijgt, is de Grote Clubactie dit jaar meer dan ooit tevoren alert op de bijzondere inspanning van de lotenverkopers. Z¡j doen uiteindelijk al het werk. Er zijn afgelopen jaar al 15.000 jonge vrijwilligers beloond met een kaartje voor Circus Herman Renz. Nu worden ook nog eens de beste lotenverkopers van de regionale voetbalverenigingen beloond. Er hebben al verschillende voetbalclinics plaatsgevonden bij Eredivisieclubs in Nederland. Behalve bij Vitesse, heeft de Grote Clubactie ook bij Sc Heerenveen, RKC Waalwijk, FC Twente en FC Zwolle een voetbalclinic voor de beste lotenverkopers georganiseerd. De komende weken worden er ook nog bij andere Eredivisieclubs voetbalclinics gehouden. Voor de komende Grote Clubactie worden alweer grootse plannen gemaakt voor het belonen van de beste lotenverkopers 2004.

Informatie
Voor meer informatie kunt u terecht bij de Nationale Grote Clubactie, Postbus 440, 5000 AK Tilburg. Bellen of e-mailen kan ook: telefoon
013-4552825, e-mail: grote@clubactie.nl

12 feb 04 16:30