Politie Twente

Nagekomen persberichten Politie Twente van 12 februari 2004

Ageeth Doldersum: 053-4555588

Mishandeling en bedreiging

14-jarige jongen doet aangifte van mishandeling en bedreiging

Hengelo

Een 14-jarige jongen uit Delden fietste dinsdagmiddag 10 februari omstreeks 14.15 uur op een fietspad in de buurt van de Mr. Adriaansz de Ruyterstraat in Hengelo en had zojuist een paar fietsers ingehaald. Toen hij de laatste fietser gepasseerd had, ging hij naar rechts. Beide fietsen kwamen hierbij met elkaar in aanraking. De jongen die hij had ingehaald, werd hierop zo kwaad dat hij van de fiets afstapte en de 14-jarige de doorgang versperde en vervolgens in zijn gezicht spuugde. De 14-jarige fietste hierna samen met zijn vrienden weg richting het centrum. Op de Nieuwstraat kwam hij de jongen die hem gespuugd had, weer tegen maar nu in gezelschap van een kameraad, die eveneens op een fiets zat. De 14-jarige jongen werd door beide jongens met de vuist in zijn gezicht geslagen. De 14-jarige jongen viel hierdoor van zijn fiets. Verder werd hij door een van beide jongens verbaal bedreigd. Nadat twee nog onbekende mannen hem te hulp kwamen, gingen de twee jongens er op de fiets vando or.
Het slachtoffer ging voor behandeling naar de huisarts, waar bleek dat hij zijn kaak zwaar gekneusd had. Hij deed inmiddels aangifte.

Het signalement van beide daders is als volgt: - De jongen die gespuugd had, is ongeveer 16 a 17 jaar, is ongeveer 1.85 meter lang, heeft kort donker stekeltjes haar, zware donkere wenkbrauwen, donkere ogen, een smal gezicht en een nors uiterlijk. Hij droeg een driekwart jas met op de achterzijde het merk Brunotti. De jas was blauw en had een witte band over de mouwen, rug en zijkanten. Verder droeg de jongen een iets wijdere donkere spijkerbroek. Hij fietste op een oudere donkere herenfiets. - Zijn kameraad is eveneens 16 a 17 jaar, heeft een smal gezicht met opvallend veel puisten. Hij had een ringetje in zijn linkeroor en droeg een blauwe baseballpet. Verder droeg hij een bruin leren jack en een blauwe spijkerbroek. Hij fietste op een donkere herenfiets. (bps: 04-017431)

Getuigenoproep aanrijding met letsel

12-jarige jongen wordt aangereden door een personenauto en raakt gewond; bestuurder gaat er na de aanrijding vandoor; de politie is op zoek naar getuigen

Enschede

Een 12-jarige jongen uit Enschede reed donderdagmorgen 12 februari omstreeks 08.40 uur op het fietspad van de Broekheurne Ring in Enschede. Achter hem fietsten zijn broertje en een klasgenoot. Op het moment dat de 12-jarige jongen ter hoogte van de Twentehallen fietste, naderde hem van achteren een zwarte personenauto. De bestuurder van de auto week uit naar het fietspad, reed de 12-jarige jongen aan en ging er vervolgens vandoor zonder zijn identiteit kenbaar te maken. Het slachtoffer viel op de grond en ging voor onderzoek naar het ziekenhuis. Hij is met nog onbekend letsel in het ziekenhuis opgenomen.

De politie is op zoek naar de bestuurder van de zwarte auto. Volgens getuigen gaat het om een jong uitziende man die een bril droeg. Het slachtoffer werd geraakt aan de rechter voorzijde van de auto, mogelijk dat de auto daar beschadigd is. De politie komt graag in contact met getuigen en verzoekt hen contact op te nemen met de afdeling Enschede Zuid via het nummer 0900-8844. (bps: 04-017686)

Vals geld

Vrouw aangehouden nadat zij in een winkel probeerde met een vals briefje van E 100,- te betalen

Hengelo

Donderdag 12 februari werd door personeel van een winkel aan de Telgen in Hengelo omstreeks 11.50 uur gemeld dat iemand geprobeerd had met een vals briefje van E 100,- te betalen. Een medewerker had het vermoeden dat het briefje vals was en had de klant gevraagd of zij met klein geld wilde betalen. De klant had het biljet teruggenomen en had de winkel verlaten. De medewerker gaf een duidelijk signalement van de verdachte op. De onlangs opgezette belketen tussen de winkeliers werd in werking gesteld. Personeel van een andere winkel die inmiddels via de keten was gealarmeerd, zag een persoon lopen die aan het signalement voldeed en informeerde een aldaar surveillerende agent. Hierdoor kon de verdachte kort daarop op het Burgemeester Jansenplein worden aangehouden. De verdachte, een 20-jarige vrouw uit Druskininkai (Litouwen), is voor nader verhoor opgesloten. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-017729)

Aanrijding met letsel

Vrouw raakt gewond bij aanrijding

Vriezenveen

Donderdag 12 februari reed omstreeks 11.25 uur een 38-jarige man uit Veendam in een vrachtwagen met aanhanger op de Aadorpweg in Vriezenveen. Op het kruispunt met de N36 sloeg hij linksaf en liet hierbij een hem op dezelfde weg tegemoetkomende 49-jarige automobiliste uit Vroomshoop niet voorgaan. Hierdoor ontstond een aanrijding, waarbij de 49-jarige vrouw gewond raakte. Zij werd met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht, alwaar zij werd opgenomen. (bps: 04-017757)

---- --