Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 12/02

Bergen op Zoom, 12 februari 2004

Dodelijk ongeval veroorzaakt door slippen

WOUW: Woensdagavond vond rond 22:30 uur een eenzijdig ongeval plaats op de A-58 rijrichting Roosendaal ter hoogte van de afslag Heerle. De bestuurder, een 35 jarige man uit Bergen op Zoom, is hierbij om het leven gekomen. Onderzoek heeft uitgewezen dat de man met de linkerwielen van zijn auto in de middenberm terecht is gekomen dat hij een te abrupte stuurbeweging naar rechts heeft gemaakt. Hierdoor is de auto in een slip geraakt en vervolgens met de linkerzijde in de bomenbotste die in de rechterberm stond.

Politie onderzoekt inbraken in twee woningen

BERGEN OP ZOOM: Inbrekers hebben woensdag toegeslagen in woningen aan de Ericalaan en in de Eikstraat. De dader(s) heeft via de achterzijde van de panden de woningen betreden. De sloten van de deuren zijn afgebroken. De gehele woningen zijn doorzocht en uit een van de woningen zijn sierraden weggenomen. De politie onderzoekt de inbraken en heeft de sporen laten vastleggen.

Politie houdt man aan voor huiselijk geweld

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft woensdag een 38-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden voor huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht gedurende lange periode meerdere huisgenoten te mishandelen. De man is in verzekering gesteld en wordt vrijdag voorgeleid bij de Rechter Commissaris te Breda. De politie onderzoekt de zaak verder.

Politie controleert snelheid

BERGEN OP ZOOM/ HALSTEREN: Woensdagmorgen tussen 09.15 en 10.30 uur is er door de politie een snelheidscontrole gehouden op de van Konijnenburgweg. Er zijn 575 voertuigen gecontroleerd. De toegestane snelheid is ter plaatse 50 km/u. 88 bestuurders waren in overtreding. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km/uur.
Tussen 10.35 en 12.05 uur is op snelheid gecontroleerd op de Tholenseweg te Halsteren. Er zijn 352 voertuigen gecontroleerd. 81 automobilisten kunnen een bekeuring tegemoet zien voor het overtreden van de maximumsnelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 83 km/uur. Het percentage bestuurders in overtreding bleek 23% te zijn.

Politie deelt 38 bekeuringen uit tijdens verkeerscontrole

BERGEN OP ZOOM/HALSTEREN: Donderdagmorgen is tussen 07.15 en 08.30 uur een rood licht controle gehouden op de kruising Halsterseweg met de Randweg Noord/Randweg West te Bergen op Zoom. 4 bromfietsers en 15 fietsers kregen een bekeuring omdat zij het rode licht negeerden. Tussen 09.30 en 11.30 uur is op de Halsterseweg te Halsteren een autogordelcontrole gehouden. 220 bestuurders zijn gecontroleerd. 19 bestuurders kregen een bekeuring omdat ze de autogordel niet droegen.

Bron: Karen de Groot