Politie Rotterdam Rijnmond

Middaguitgave donderdag 12 februari 2004

* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Donderdagochtend omstreeks kwart voor zeven gingen politiemensen van district West, naar aanleiding van een melding over een schietpartij, naar een pand aan de 's Gravendijkwal. Ter plaatse troffen de politiemensen een open deur aan waarna een onderzoek in het pand werd ingesteld. Van een schietpartij kon niets blijken. Wel werden er drie hennepkwekerijen aangetroffen van in totaal z'n 1000 planten. Zowel de planten alsmede de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd.
Naar de eigenaar van de kwekerij wordt een nader onderzoek ingesteld.


* BEROOFD VAN BROMFIETS
ROTTERDAM - Donderdagochtend omstreeks vijf uur werd een 61-jarige man uit Barendrecht op de West-Varkenoordseweg beroofd. Het slachtoffer was op zijn scooter onderweg naar huis toen hij onder het Marathonviaduct door twee jongens werd benaderd. De bromfietser kreeg plotseling een klap in zijn nek waardoor hij even het bewustzijn verloor. Nadat de man was bijgekomen bleek dat de twee jongens er met zijn bromfiets vandoor waren gegaan.


* SNELHEIDSCONTROLE
Donderdagmiddag hield personeel van de Verkeerspolitie (bureau Verkeersondersteuning) een snelheidscontrole op Honingerdijk.Tussen kwart voor één en tien over twee reden 36 van de 748 automobilisten te hard. Hoogst gemeten overtreding bedroeg 95 km/uur in plaats van de toegestane 50 km/uur.

Ochtenduitgave donderdag 12 februari 2004