Gemeente Alkmaar


Uitreiking Penning van Verdienste in zilver aan de heer P. Kuiper

Alkmaar, 11 februari 2004

Op woensdag 11 februari om 20.00 uur reikt wethouder C.G. van Vliet de penning van verdienste in zilver van de stad Alkmaar uit aan de heer P. Kuiper. Hij krijgt de onderscheiding voor zijn grote inzet voor Amateurtuindersvereniging `De Volharding'.
De onderscheiding wordt uitgereikt tijdens de jaarvergadering van de vereniging.

De heer Kuiper is sinds 1979 bestuurslid van de Amateurtuindersvereniging `De Volharding'. Sinds 1988, met een korte onderbreking, als voorzitter. Hij heeft onder andere een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van tuinen voor gehandicapten en de cursus tuinieren voor allochtonen en autochtonen. Sinds 1990 helpt hij bij de organisatie van wijkdagen en de organisatie van de jaarlijkse marktdagen van de vereniging. Ook heeft hij een groot aandeel gehad in de oprichting van de Federatie van Amateurtuindersverenigingen Alkmaar e.o. Daarnaast was de heer Kuiper in 1974 lid en enige tijd voorzitter van de Stichting Werkgroep Oudorp. Hij heeft een actieve bijdrage geleverd aan de ontwikkeling en het opzetten van buurthuis De Vang in Oudorp. Naast genoemde activiteiten is heer Kuiper op vrijwillige basis ook actief op verschillende andere terreinen.

Op de oorkonde die hoort bij de penning van verdienste staat vermeld: "voor zijn verdiensten voor de amateurtuindersvereniging `De Volharding'".

11 februari 2004