Ingezonden persbericht


12.02.2004 /nl

Austrian Airlines breidt dienstregeling met 25% uit - focus op Azië en Australië

Met de bedoeling nieuwe mogelijkheden te benutten in de twee snelst groeiende en belangrijkste economische regio's in de wereld, Azië en het gebied rond de Grote Oceaan, introduceert de Austrian Airlines Groep een aantal nieuwe bestemmingen in Azië en zal een aantal bestaande bestemmingen in Azië en Australië vaker worden aangevlogen. Nieuw zijn Sjanghai, Singapore en Almati, terwijl vaker zal worden gevlogen naar Bangkok, Delhi, Peking, Osaka, Tokio, Melbourne en Sydney.

Zomerdienstregeling 2004

De nadruk in de zomerdienstregeling 2004 ligt op uitbreiding van vluchten naar Azië en Australië. Dat betekent concreet drie nieuwe wekelijkse vluchten naar Singapore en Shanghai en zes wekelijkse vluchten naar Sydney via Kuala Lumpur. Daarnaast vindt een intensivering plaats van het aantal vluchten naar Bangkok (dagelijks gedurende de zomer), Tokio (zes maal per week) en Osaka (dagelijks). In de loop van de zomer worden daar extra frequenties naar Peking (van drie naar zes keer in de week, vanaf 25 mei) en nieuwe vluchten naar Sjanghai (drie keer per week, vanaf 28 april) aan toegevoegd.

Vanaf het begin van de zomerdienstregeling, 28 maart 2004, wordt ook drie keer in de week gevlogen op Almati, de hoofdstad van Kazachstan. Met het opnemen van Podgorica in Montenegro in de dienstregeling bouwt Austrian Airlines verder aan de positie van marktleider in Centraal en Oost Europa. Bovendien worden Split en Riga weer in het routenetwerk opgenomen. Hierdoor komt het totaal aantal bestemmingen in Centraal en Oost Europa op 39, het grootste netwerk van alle Westerse luchtvaartmaatschappijen.

Goed 4e kwartaal 2003 voor de Austrian Airlines Groep

De opwaartse trend in het vervoer die een half jaar geleden inzette, versnelde in december 2003. Daardoor is Austrian Airlines erin geslaagd overtuigende groeipercentages te laten zien voor het 4e kwartaal van 2003: het aantal vervoerde passagiers steeg met 5,6% en de bezettingsgraad ging met 6,3 procentpunt omhoog naar 73,8%.



Ingezonden persbericht