Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda (12/2)

Breda donderdag 12 februari 2004

Schadelijke medicijnen verloren

BREDA: Een 29-jarige inwoner van Breda heeft aangifte gedaan bij de politie van verlies van haar medicijnen. De vrouw heeft deze zondag in een BBA-bus lijn 4 op het traject van het centrum naar Breda Noord verloren. Het gaat om 70 tabletten van het medicijn Strumazol, dat verpakt zit in een blauw/wit doosje in doordrukstrips. Het middel legt de werking van de schildklier stil en kan daarom gevaarlijk zijn voor met name kinderen.

In totaal zes verdachten gehoord
Politie sluit vuurwerk onderzoek Willemstad af

MOERDIJK: De politie van het team Moerdijk heeft het onderzoek naar aanleiding van een aangifte van zwaar lichamelijk letsel ten gevolge van vuurwerk afgesloten. In totaal heeft de politie in deze zaak zes verdachten (4 x 22 jaar, 26 en 29 jaar) uit Willemstad, Fijnaart en Klundert gehoord.

Het incident vond plaats in de nacht van oud- op nieuwjaar in het Arie de Witpark. Een 37-jarige inwoner van Willemstad deed 16 januari namens zijn zoon aangifte bij de politie. Uit het onderzoek is gebleken dat een illegale lawinepijl, die door een van de zes mannen in het vreugdevuur was gegooid, tot ontploffing is gekomen toen het 10-jarig jongentje erbij stond. Door de krachtige explosie raakte hij gewond aan het gelaat en had tweede graadsverwondingen in zijn gezicht. De jongen verbleef vijf dagen voor behandeling in het ziekenhuis.
Die nacht zijn door de groep meerdere lawinepijlen afgestoken, waarbij een van hen zelf ook licht gewond raakte. De politie kwam de verdachten op het spoor na verhoor van ruim tien getuigen en een uitgebreid buurtonderzoek. De politie van team Moerdijk maakt proces-verbaal op ter zake brandstichting en zwaar lichamelijk letsel door schuld.

Politie bekeurt 280 snelheidsovertreders

BREDA: De politie van het district Breda heeft donderdag aan de Schutsestraat in Prinsenbeek en de Doornboslaan in Breda een snelheidscontrole gehouden.
In Breda reden 377 bestuurders langs de radarcontrole. 80 van hen reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km/u. In Prinsenbeek gingen van de bijna 1000 automobilisten ruim 200 te snel voorbij de radar. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km/u. Op beide plaatsen bedraagt de maximum toegestane snelheid 50 km/u.

Gestolen auto aangetroffen

BREDA: In de Hendrik Berlagestraat zagen politieagenten woensdagavond een rode Volkswagen Passat rijden die er met hoge snelheid van door ging. Even later werd de auto zonder chauffeur aangetroffen op de Jan Anneessensstraat. De auto bleek begin februari te zijn gestolen op een bedrijfsterrein aan de Trekpot. De bestuurder is niet meer aangetroffen. De auto is terug gegeven aan de eigenaar.

Gesignaleerde man aangehouden

BREDA: Woensdagmiddag trof de politie op het Stationsplein een 24-jarige inwoner van Rotterdam aan. Bij een naamscontrole bleek de Rotterdammer nog 30 dagen gevangenisstraf te goed te hebben. De man is ingesloten voor het uitzitten van zijn straf.

Politie houdt verdachte bedrijfsinbraak aan

BREDA: De politie heeft woensdagnacht op het Oranjeboomplein een 28-jarige inwoner van Breda aangehouden. Een getuige meldde de politie dat er door drie personen werd ingebroken in een bedrijf aan de Oranjeboomstraat. De daders probeerde via een dakkapel het pand binnen te komen. Toen de politie ter plaatse kwam zag zij de Bredanaar nog net weglopen. De twee andere personen waren niet meer in de buurt te vinden. De technische recherche heeft een sporenonderzoek ingesteld. Er worden geen goederen vermist. De 28-jarige man is in verzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de twee andere daders.

Winkeldief aangehouden

BREDA: Medewerkers van de beveiliging van een groothandel aan de Konijnenberg hebben donderdagmiddag een 60-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man werd op heterdaad betrapt bij het stelen van enkele sloffen sigaretten. Zonder af te rekenen was hij voorbij de kassa naar buiten gelopen. Daar werd hij ingerekend. De Bredanaar is overgedragen aan de politie die hem mee hebben genomen voor verhoor.

Politie deelt bekeuringen uit bij verkeerscontrole

ETTEN-LEUR: Donderdag is aan de Lage Vaartkant en Schoonhout een verkeerscontrole gehouden. Hierbij zijn 21 automobilisten voorzien van een proces-verbaal. 18 kennisgevingen van bekeuringen uitgereikt aan bestuurders die de snelheid hadden overschreden en drie automobilisten kregen een kennisgeving van bekeuring uitgereikt omdat zij geen autogordel droegen.

Helft bromfietsen niet in orde bij politiecontrole

BREDA: Het Verkeershandhavingsteam en het scooterprojectteam hebben donderdag tussen 09:00 en 15:00 uur een bromfietscontrole gehouden. Van de 40 gecontroleerde bromfietsen bleken er 20 niet in orde te zijn. Voor de volgende feiten is proces-verbaal opgemaakt: 2 x geen gele plaaten voeren,

1 x rijden op het fietspad, 15 x voor het vermogen, 3 x geen helm en
1x niet goed werkende remmen.
Bij de snelheidsovertredingen werden er overtredingen gemaakt tussen de 0,7 KW en de 1,6 KW. 1.6 KW staat voor ongeveer 70 km/u per uur. Een bromfiets is voor nader onderzoek in beslag genomen omdat er was geknoeid met het framenummer en het framenummer niet overeen kwam met dat van het verzekeringsbewijs.

Bron: Henk Snepvangers