Gemeente Oosterhout

Winkelcentrum Arkendonk wordt fraaier en veiliger

Week 8 wordt gestart met voorbereidingen herinrichting

In week 8 wordt gestart met de voorbereidingen voor de herinrichting van winkelcentrum Arkendonk. Zowel de uitstraling van het winkelcentrum als de bereikbaarheid, veiligheid en het comfort worden verbeterd.

Zo worden de twee hoofdtoegangen van het winkelcentrum obstakelvrij gemaakt om de bereikbaarheid voor voetgangers en fietsers te verbeteren. Het voetpad naar Arkendonk wordt verbreed. Voor de fietsenstalling, naast het voetpad, worden de bestaande fietsbeugels en nieuwe fietsleunhekken gebruikt.

Het centrale plein in het winkelcentrum krijgt een nieuwe klinkerverharding. Er verdwijnen twee bomen van het plein. Daarvoor in de plaats komt een rij Leiplatanen. Door deze groene omlijsting van het plein wordt de ruimte kleiner en krijgt het plein een intiemer karakter. Om de levendigheid op het plein te vergroten worden er drie zitbanken geplaatst.

Volgende week wordt één plataan van het plein verplant naar een nieuwe locatie namelijk het Slotbossetorenpark. In week 10 (na de carnaval) worden de andere bomen in en rond het winkelcentrum geveld. Vanaf week 10 start de daadwerkelijke herinrichting. Omwonenden ontvangen nog een bewonersbrief hierover. In week 15 worden de Leilinden op het plein geplant. De werkzaamheden moeten in week 22 afgerond zijn.

Binnenkort wordt ook meer bekend over het al dan niet verplaatsen van de weekmarkt van Arkendonk.

Oosterhout, 11 februari 2004
4/3/2004